Ajax haalt talent Aberkane op bij ADO

door Bart Veenstra 56

Ajax haalt talent Aberkane op bij ADO

door Bart Veenstra 56

Laatst geüpdatet

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Abdallah Aberkane, die overkomt van ADO Den Haag. De centrale verdediger heeft in Amsterdam een contract getekend voor drie seizoenen, dat daardoor loopt tot en met 30 juni 2019. Dit valt te lezen op Ajax.nl.

De mandekker, die op 5 mei zijn zestiende verjaardag zal vieren, speelde voordat hij uitkwam voor ADO Den Haag bij CVV Jodan Boys en SV Gouda. Volgend jaar zal hij bij Ajax in het elftal onder 17 jaar (B1) gaan starten.

'Deze dag is bijna niet te beschrijven zo mooi. Ik ben heel bij dat ik bij deze mooie club kan gaan spelen', laat Aberkane in een eerste reactie weten. 'Ajax heeft toch een van de beste jeugdopleidingen van Europa. Ik koos voor Ajax vanwege de ontwikkeling', aldus de verdediger, die vertelt ook als back te kunnen spelen. 'Maar mijn voorkeur gaat uit naar de plaats rechts centraal achterin. Ik houd van opkomen. Mijn plannen voor komend seizoen? Ik wil laten dien dat ik een toegevoegde waarde ben voor Ajax.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.