Ajax en Dortmund: 'Kloof van 3 miljoen'

door BvdPloeg 54

Ajax en Dortmund: 'Kloof van 3 miljoen'

door BvdPloeg 54

Laatst geüpdatet

SERIEUZE VORMEN - Ajax en Borussia Dortmund zijn volgens Sporten druk met elkaar in onderhandeling over de transfer van Christian Eriksen. De Duitsers hebben twaalf miljoen euro over voor de Deen. Ajax hanteert echter een vraagprijs van vijftien miljoen euro, ook met de gedachte dat Dortmund geld heeft na de verkoop van Mario Götze. Volgens Sporten liggen vraag en aanbod dus drie miljoen euro uit elkaar. Volgens het doorgaans goed ingelichte medium geen reden voor paniek. Een delegatie van de verliezend finalist van de Champions League sprak al met Ajax en Eriksens zaakwaarnemer Martin Schoots over een contract voor vijf jaar in Duitsland. Eriksen zou in dat geval zo'n zes miljoen euro per jaar kunnen verdienen.

'Wij zijn volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen', sprak sportief directeur van Dortmund, Michael Zorc, al tegenover Bild. 'Natuurlijk worden er veel namen genoemd, maar wij geven op dit moment nergens commentaar op'.

Dat Eriksen op dit moment een serieuze optie is, lijkt echter geen geheim meer. Coach Jürgen Klopp zou al bij Zorc hebben aangegeven dat hij hoopt op de Deen, omdat hij volgens de extravagante trainer in het Dortmund-systeem zou passen.

Eriksen zelf gaf al meerdere keren aan dat hij graag wil vertrekken en dat Dortmund voor hem een mooie bestemming is. Wordt vast en zeker vervolgd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties