Ajax doet bij Instituut Sportrechtspraak melding van de zaak-Overmars

door Bart Veenstra 100

Bron VI Vandaag

Ajax doet bij Instituut Sportrechtspraak melding van de zaak-Overmars

door Bart Veenstra 100

Bron VI Vandaag

Laatst geüpdatet

Ajax heeft begin deze week bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR) melding gemaakt van het grensoverschrijdende gedrag van Marc Overmars. Dat laat directeur Henk van Aller van het ISR desgevraagd weten aan VI Vandaag. Een aanklager onderzoekt nu eerst of het ISR de juiste partij is om de zaak te behandelen.

Ruim twee weken geleden werd bekendgemaakt dat Overmars per direct stopte als directeur voetbalzaken van Ajax. De club had meldingen gekregen van vrouwelijke werknemers over grensoverschrijdend gedrag van de inmiddels voormalig directeur. Nederlandse sportclubs hebben de plicht om zaken waarin sprake is van grensoverschrijdend gedrag melding te doen bij het ISR. De benodigde informatie is door Ajax nu aangeleverd.

Hoe gaat het nu verder met de zaak rond Overmars?

'Het begint met een oriënterend onderzoek: wat hebben we qua melding?', laat Van Aller weten. 'De aanklager bekijkt of degene die beschuldigd wordt zich wel aan de strafrechtelijke regels heeft gehouden. Daarna kijkt de aanklager of de melding een overtreding van het tuchtrecht betreft.'

Het is nog afwachten hoe lang het eerste onderzoek gaat duren, zo vervolgt Van Aller. 'Als alles op een presenteerblaadje wordt aangereikt, zoals ook de gegevens van de mensen die betrokken zijn bij deze melding, kan dat heel snel gaan. Als het veel uitzoekwerk is, duurt het langer. Voorop staat een zorgvuldige en objectieve benadering', aldus Van Aller, die inhoudelijk niet in kan gaan op de melding van Ajax. Mogelijke straffen die in de tuchtreglementen zijn opgenomen zouden uiteenlopen van een berisping tot een royement als lid van een sportbond.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties