Ajax A1 strandt in kwartfinale Youth League

door JipVR 360

Ajax A1 is gestrand in de kwartfinale van de Youth League. De Amsterdammers gingen op bezoek bij Chelsea, dat vlak voor rust de enige treffer van de wedstrijd wist te maken. Na rust kwam de opleving van Ajax te laat en zag men vlak voor tijd de 1-1 afgekeurd worden.

Samenvatting:
Ajax A1 kwam scherp uit de startblokken op het trainingscomplex van Chelsea. De Amsterdammers kregen in de eerste minuten dan ook meteen een corner en grote kans in de zestien van de thuisploeg. Daarna bleef de ploeg van Gery Vink druk zetten op de Engelsen.

Vervolgens kwam Chelsea er een keer goed langs en ontstond er een ware flipperkastsituatie in het strafschopgebied van Ajax, maar de bal werd niet langs Indi Groothuizen geschoten. Na die eerste mogelijkheid van de thuisploeg werd Ajax steeds gevaarlijker en speelde men veel op de helft van de tegenstander. Ajax bleek echter moeite te hebben om door de fysiek sterke verdediging van Chelsea heen te komen. Abdelhak Nouri kwam nog wel dichtbij de 0-1, maar zag zijn inzet voorlangs gaan.

In de omschakeling bleek Chelsea uiterst effectief, want op slag van rust kwam men op een 1-0 voorsprong. Kyle Scott wist wel raad met de voorzet die hij kreeg en prikte de bal langs Groothuizen.

Na rust kwam Ajax minder fel uit de startblokken. Cerny had echter wel een schietkans, na een knappe actie over de rechterflank. Daar stond tegenover dat Chelsea een enorme kans op de 2-0 liet liggen, maar Groothuizen wist met zijn linkervoet erger voor Ajax te voorkomen.

Na die acties bloedde de wedstrijd behoorlijk dood en waren er weinig noemenswaardige kansen te noteren. Vlak voor het einde kreeg Ajax echter een opleving en werden er plots wat kansen gecreëerd. De Amsterdammers kwamen zelfs nog op 1-1 vanuit een corner, maar die treffer werd (onterecht) afgekeurd. De keeper tastte mis, waarna de bal het doel in vloog. De arbiter vond echter dat er een overtreding werd gemaakt op de goalie, terwijl er weinig aan de hand was. Zodoende eindigt het Youth League-avontuur van Ajax A1 in de kwartfinale.

Opstelling Chelsea A1: Collins, Sterling, Tomori, Clarke-Salter, Jay DaSilva, Colkett, Maddox, Mukhtar, Abraham, Palmer, Scott.

Wissels Chelsea A1: Nnb.

Opstelling Ajax A1: Groothuizen, Matusiwa (64.), De Ligt, Eiting, Dankerlui, Van de Beek, El Mahdioui, Nouri (77.), Walian (56.), Cerny, Dekker.

Wissels Ajax A1: De Lange, Blöte, Sierhuis (77.), Kluivert (56.), Nunnely, Bergsma, Bakboord (64.).