Ajax A1 boekt negende zege op rij bij Vitesse

door JipVR 40

Ajax A1 heeft zaterdag opnieuw een overwinning geboekt. Het vlaggenschip van de jeugdopleiding heeft nu na negen wedstrijden nog geen puntenverlies geleden. Vitesse werd deze keer naar de slachtbank geleid: 0-4. Ajax B1 had minder succes en werd in eigen huis met 0-2 door AZ verslagen. Ajax C1 won daarentegen wel overtuigend van FC Twente (3-0).

FT | Ajax C1 - FC Twente C1 (3-0):

Ajax C1 heeft het duel met haar leeftijdsgenoten van FC Twente gewonnen met 3-0. De talentvolle ploeg begon zonder veel kansen, totdat Scholten werd gevloerd in de 16 van de Tukkers. De scheidsrechter kende een penalty toe aan de Amsterdamse ploeg, Kasanwirjo twijfelde vervolgens niet en verzilverde het buitenkansje om op voorsprong te komen.

In de tweede helft ging de C1 verder met waar het voor rust gebleven was: domineren. Via Beelen en Hoogewerf liep het snel uit naar een comfortabele 3-0 voorsprong. De rest van het duel werd nog opgeleukt met een aantal aardige kansen, echter werden die niet verzilverde en bleef de stand zodoende steken op diezelfde 3-0.

Opstelling Ajax C1: Dieker, Bonnah, Kasanwirjo, Aksit, Scholten (47'. De Vries), Warmerdam, De Waal (47' Ünuvar), Beelen, Pynadath, Hoogewerf, El Kadiri.

1-0. Kasanwirjo ('31)
2-0. Beelen ('44)
3-0. Hoogewerf ('53)

FT | Ajax B1 - AZ B1 (0-2):
Ajax B1 begon zaterdag prima aan de wedstrijd tegen AZ, dat in het eerste deel van de eerste helft nauwelijks aan voetballen toe kwam. Daishawn Redan kreeg een aantal noemenswaardige kansen op de openingstreffer, maar die werd niet gemaakt.

Vlak voor rust werden de beste kansen door de bezoekers gecreëerd, maar ook de Alkmaarders wisten de bal niet tegen de touwen te schieten. Na rust lukte AZ dat wel en werd er binnen vijf minuten twee keer gescoord: 0-2. Redan maakte de wedstrijd overigens niet vol, omdat hij een rode kaart wegens een grove overtreding kreeg.

Opstelling Ajax B1: Ruijgrok; J. Maduro, Aberkane, Farcas, Botman; Q. Maduro, Ekkelenkamp, De la Vega (Gravenberch 83'); Sint, Redan, Margaret (Iallouchen 60').

0-1 AZ (65')
0-2 AZ (69')

Rode kaart Redan (80')

FT| Vitesse A1 - Ajax A1 (0-4):
Ajax A1 had zaterdag weinig moeite met de leeftijdsgenoten van Vitesse. De Amsterdammers, die alweer hun negende zege op rij pakten, lieten weinig heel van Vitesse, dat met 0-4 verslagen werd.

Voor rust waren het Schuurman (eigen doelpunt) en Zian Flemming die voor een 0-2 voorsprong zorgde. Na de thee duurde het lang voordat er weer een noemenswaardige kans te noteren viel, maar vlak voor het laatste fluitsignaal knalde Mees de Wit en Kaj Sierhuis nog allebei tegen de touwen: 0-4. Ajax A1 gaat fier aan kop met 27 punten uit negen wedstrijden.

Opstelling Ajax A1: Van der Sar; Ter Heide, Sidoel, Kemper, Bakker ('45. Struijk); D. De Wit, Matusiwa, Flemming; Nunnely, Sierhuis, Kaars.

0-1 Schuurman ('27, ed)
0-2 Flemming ('32)
0-3 M. de Wit (81')
0-4 Sierhuis (84')