AD: Tagliafico gaat contract bij Ajax verlengen | Ajax Showtime

AD: Tagliafico gaat contract bij Ajax verlengen

door Gino Haverkamp 60

AD: Tagliafico gaat contract bij Ajax verlengen

door Gino Haverkamp 60

Laatst geüpdatet

Volgens het Algemeen Dagblad gaat Nicolás Tagliafico zijn contract bij Ajax verlengen. Zijn huidige verbintenis loopt nog door tot de zomer van 2022 en wordt waarschijnlijk met een jaar verlengd.

De twee belangrijkste factoren voor de verlenging zouden 'meer financiële zekerheid' en 'enige inschikking' als zich alsnog een toptransfer aandient zijn. Waarschijnlijk krijgt de Argentijn een salarisverhoging, daar waar Ajax de middelen heeft om dat te doen. Eerder gebeurde dat ook al met Hakim Ziyech, die mede daardoor nog een jaar in Amsterdam bleef.

Het dagblad geeft ook aan dat Tagliafico zich thuis voelt bij Ajax, iets wat hij zelf eerder aangaf, en dat komt mede door de verbeterde integratie van Zuid-Amerikaanse spelers bij Ajax. Spelersbegeleider Herman Pinkster ontfermt zich in het bijzonder over (nieuwe) Spaanstalige Ajacieden. Hij zorgt ervoor dat Zuid-Amerikanen en andere Spaanstalige spelers zich helemaal thuis kunnen voelen bij Ajax, zo schrijft het nieuwsblad.

Topclubs azen op Tagliafico

Tagliafico kwam in januari 2018 voor vier miljoen euro over van Independiente. Vanaf het eerste moment is hij de onbetwiste linksback in het elftal van trainer Erik ten Hag en maakt hij ook op het Europese podium veel indruk. Dat leidde tot interesse van onder meer FC Barcelona en Atlético Madrid. Vrijwel iedere transferperiode wordt de verdediger gelinkt aan een overstap naar de Europese top, maar deze komt er telkens niet van. Zijn mogelijke contractverlenging laat zien dat de Argentijn het naar zijn zin heeft in de Johan Cruijff ArenA.

Denk jij dat Ajax met 3-0 wint van Heracles Almelo? Zet in en krijg 7,55 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties