Mogelijke verlengingen in lijn met succesvolle Ajax-trend

ThijsZwagerman, 25-09-2020 om 20:15, 20264 views, Ajax Showtime |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Het is de laatste jaren een veelbeproefd recept bij dragende Ajax-spelers: in ruil voor betere financiële voorwaarden tekenen zij een verbeterd contract bij Ajax en verzekeren zij nog een seizoen voor de Amsterdamse club actief te zullen zijn. Ajax belooft hierbij in de toekomst mee te werken aan een transfer. Directeur voetbalzaken Marc Overmars paste deze truc de afgelopen jaren toe bij Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Donny van de Beek en hoopt deze zomer op vergelijkbare wijze André Onana en Nicolás Tagliafico binnenboord te houden.

Met dergelijke contractverlengingen snijdt het mes aan meerdere kanten. Op sportief gebied is het aanblijven van sterkhouders voor Ajax cruciaal om de Europese ambities kracht bij te zetten. Ajacieden die in het verleden op vergelijkbare momenten in hun carrière de stap naar een Europese (sub)topclub hadden gemaakt, kunnen middels een hoger salaris langer behouden worden. Naast dit verbeterde salaris belooft Ajax zich bij dit soort contractverlengingen in de toekomst ook altijd flexibel op te stellen wanneer een Ajax-speler opnieuw de kans krijgt een transfer te maken. In ruil voor een hoger salaris en medewerking bij een toekomstige transfer krijgt Ajax vervolgens een seizoen extra de beschikking over een dragende speler.

Zowel op sportief als financieel vlak legt deze manier van handelen Ajax de afgelopen jaren geen windeieren. De Ligt, De Jong, Ziyech en Van de Beek zijn momenteel de duurste Ajacieden aller tijden en zijn voor Ajax in hun ‘extra seizoen’ voor de Amsterdammers op het veld van grote waarde geweest. Maar wat leveren de contractverlengingen van sterkhouders Ajax nu echt op?

Frenkie de Jong

Opgebrachte transfersom: 75 miljoen euro
Salaris voor verbeterd contract: circa. 0.7 miljoen euro per jaar
Salaris na verbeterd contract: circa. 1.8 miljoen euro per jaar

Ajax nam Frenkie de Jong in 2015 over van Willem II. De huidige middenvelder van FC Barcelona speelde vervolgens maar liefst 46 wedstrijden voor Jong Ajax voordat hij zich in het seizoen 2017/2018 in de basis van de Ajax-hoofdmacht speelde en definitief doorbrak. In december 2017 verlengde De Jong zijn toen nog tot 2019 lopende Ajax-contract tot medio 2022 en daarmee verzekerde Overmars zich van een ijzersterke onderhandelingspositie. 

Toentertijd geïnteresseerde clubs als Bayern München en Manchester City werden in de wachtkamer gezet en De Jong richtte zich volledig op Ajax. Door een enkelblessure miste hij het slot van het seizoen 2017/2018 en begon hij met fitheidsproblemen aan het seizoen 2018/2019. In de zomer van 2018 richtte de creatieve middenvelder zich eerst op volledig fit worden en wilde hij nog niet nadenken over een transfer. 

De enkelblessure van De Jong is achteraf gezien een geluk geweest voor Ajax. De middenvelder speelde zich eenmaal fit in de basis op het middenveld en was misschien wel de belangrijkste pijler onder het Champions League-succes. De Jong brak internationaal door, maakte zijn debuut in het Nederlands elftal en verdiende een recordtransfer naar FC Barcelona. Ajax, Barça en De Jong rondden de deal in een vroeg stadium af. Vanwege het nog tot 2022 doorlopende contract - getekend ver voor de tijd dat grootverdieners Daley Blind en Dusan Tadić het salarisplafond verlegden naar zo’n 3,5 miljoen euro - wist Overmars Ajax te verzekeren van een bedrag dat middels bonussen nog kan oplopen tot 86 miljoen euro. De Jong was in zijn eerste jaar bij FC Barcelona onomstreden basisspeler en hoopt dit seizoen onder Ronald Koeman nog belangrijker voor de Catalaanse club te worden. 

Matthijs de Ligt

Opgebrachte transfersom: 75 miljoen euro
Salaris voor verbeterd contract: circa. 1 miljoen euro per jaar
Salaris na verbeterd contract: circa. 3 miljoen euro per jaar

Voormalig Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt verlengde in de zomer van 2017 zijn toen nog tot medio 2019 lopende Ajax-contract tot de zomer van 2021. De Ligt was op dat moment al een gewilde speler in Europa en beleefde het seizoen 2016/2017 onder toenmalig trainer Peter Bosz zijn grote doorbraak. De Ligt speelde op zeventienjarige leeftijd als jongste speler ooit een Europese finale en stond in de belangstelling van meerdere clubs. 

Toch wist de centrumverdediger in de zomer van 2017 zelf ook wel dat een langer verblijf bij Ajax voor hem het beste zou zijn. Voor Ajax was het toentertijd dan ook niet heel moeilijk om De Ligt te behouden, iets dat een jaar later wel het geval was. In het teleurstellende seizoen 2017/2018 groeide De Ligt uit tot onomstreden basisspeler en droeg hij zelfs enkele keren de aanvoerdersband. De interesse in De Ligt nam met name vanuit Engeland toe en de destijds achttienjarige verdediger leek lastig te behouden. 

Door de kwalificatie voor Champions League-voetbal en de goede prestaties van Ajax bleef De Ligt uiteindelijk binnenboord. De mandekker tekende een verbeterde verbintenis, ontwikkelde zich nog meer tot dé leider van Ajax en blonk uit in de succesvolle Champions League-campagne. Ook won De Ligt in zijn laatste Ajax-jaar de landstitel, de KNVB-beker en werd hij bekroond tot grootste talent van Europa. Vorig jaar vertrok De Ligt voor 75 miljoen euro naar Juventus, een veelvoud van het bedrag dat Ajax in 2018 voor hem had kunnen krijgen. De naar schatting drie miljoen euro aan salariskosten die daartegenover stonden maken het behouden van De Ligt logischerwijs een uitstekende investering. In zijn debuutseizoen bij Juventus groeide De Ligt na een korte aanpassingsperiode uit tot basisspeler. 

Zowel Ajax als Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Frenkie de Jong hadden baat bij de opwaardering en verlenging van hun contracten. Dit geldt ook voor voormalig Ajax-captain Matthijs de Ligt. 

Hakim Ziyech

Opgebrachte transfersom: 40 miljoen euro
Salaris voor verbeterd contract: circa. 3.8 miljoen euro per jaar
Salaris na verbeterd contract: circa. 5 miljoen euro per jaar

Van Hakim Ziyech had men bij zijn komst naar Ajax nooit verwacht dat hij vier seizoenen voor de Amsterdammers zou spelen. Ziyech en Ajax spraken, ondanks het vijfjarige contract, de intentie uit om na twee seizoenen mee te werken aan een vervolgstap. Maar de praktijk wees anders uit.

Na het zwaar teleurstellende seizoen 2017/2018 hoopte Ziyech van harte op een transfer. De linkspoot lag in de clinch met het Ajax-publiek en wilde weg, maar een minder WK met Marokko deed de interesse in hem afnemen. Desondanks werd AS Roma concreet en leken de Romeinen ook door te pakken, maar nadat Ziyech tot een persoonlijk akkoord met AS Roma was gekomen, hoorde hij nooit meer iets van de Italiaanse club. Zodoende begon Ziyech ‘gewoon’ aan zijn derde seizoen bij Ajax, zelfs toen duidelijk werd dat nieuwkomer Tadić het rugnummer 10 zou overnemen. 

Net als bij De Ligt speelde de kwalificatie voor Champions League-voetbal in de zomer van 2018 een grote rol in het aanblijven van Ziyech. Overmars spiegelde de spelmaker voor dat hij zichzelf met enkele sterke optredens in het miljardenbal wél in de interesse van Europese topclubs zou kunnen spelen. Het salaris van Ziyech werd gelijkgetrokken aan de maatstaven van Blind en Tadić en de Marokkaans international bleef voor Ajax behouden. Ziyech zette de volgende stap in zijn ontwikkeling en blonk met name in de knock-out-fase van de Champions League uit, maar verrassend genoeg toonden de clubs van het kaliber waar Ziyech naartoe zou willen verkassen ook in de zomer van 2019 geen interesse. 

Overmars zag de kritische blik van Ziyech en wist hem in augustus 2019 met een contractverlenging van een jaar en een salarisverhoging naar maar liefst vijf miljoen euro per jaar voor Ajax te behouden. Bij deze contractverlenging werd ook de gelimiteerde afkoopclausule van 30 miljoen euro uit het contract van Ziyech gehaald. De creatieveling werd de bestbetaalde Ajacied en dwong in het afgelopen seizoen alsnog zijn gewenste transfer af. Chelsea klopte aan, manager Frank Lampard was lyrisch en Ziyech raakte overtuigd. De Londenaren telden exclusief bonussen 40 miljoen euro voor Ziyech neer. Met aftrek van de vijf miljoen euro die Ajax aan het salaris van Ziyech uitgaf blijft er dus een bedrag van 35 miljoen over. Vijf miljoen meer dan wat Overmars zonder contractverlenging en opwaardering voor Ziyech zou hebben gekregen, terwijl de smaakmaker bovendien een jaar langer in het Ajax-shirt te bewonderen is geweest. 

Donny van de Beek

Opgebrachte transfersom: 39 miljoen euro
Salaris voor verbeterd contract: circa. 1.3 miljoen euro per jaar
Salaris na verbeterd contract: circa. 3.5 miljoen euro per jaar

Kind van de club Donny van de Beek maakte deze zomer zijn gewenste transfer. Manchester United verzekerde zich voor 39 miljoen euro exclusief bonussen van de diensten van Van de Beek, die bij Ajax nog een contract tot medio 2022 had. In januari 2018, halverwege Van de Beek zijn eerste seizoen als onomstreden basisspeler, tekende het jeugdexponent al bij tot 2022. 

Sindsdien veranderde er zoals bekend echter veel bij Ajax. Na het succesvolle 2018/2019, waarin Van de Beek zowel uit bij Juventus als Tottenham Hotspur scoorde, nam de interesse in de dynamische middenvelder fors toe. Voor die tijd was er ook altijd wel wat sluimerende belangstelling voor Van de Beek geweest, maar de ras-Ajacied in hem wilde altijd eerst slagen in het eerste elftal van Ajax. 

Met goede optredens in de Champions League, het winnen van de KNVB-beker en het landskampioenschap was die doelstelling geslaagd. Desondanks besloot Van de Beek Ajax vorige zomer trouw te blijven. De middenvelder tekende een verbeterd contract waarmee hij ook tot de absolute grootverdieners bij Ajax ging behoren, in ruil voor een langer verblijf in Amsterdam. Van de Beek ontwikkelde zich in zijn laatste Ajax-seizoen tot allround middenvelder en maakte bovendien twee doelpunten in de groepsfase van de Champions League. Ondanks de coronacrisis overtuigde hij Manchester United ervan om 39 miljoen euro voor hem neer te tellen, een vergoeding die in deze tijd ook zeer welkom voor Ajax was.

Conclusie

Voor geen van de bovenstaande vier voormalig Ajax-sterkhouders heeft een ‘extra jaar’ bij Ajax slecht uitgepakt. De Ligt, De Jong, Ziyech en Van de Beek arriveerden allen al met een zeer behoorlijke status bij hun nieuwe club en waren zeer bepalende spelers in hun laatste Ajax-seizoen. Nu de stap naar een absolute topclub deze zomer uit lijkt te blijven voor Tagliafico en Onana is een contractverlenging dan ook zeker geen slechte oplossing. 

Tegen een fors verbeterd salaris kunnen zij in het Ajax-shirt nog een seizoen lang laten zien dat ze wel degelijk de stap naar de Europese top kunnen zetten en kunnen zij nóg belangrijker worden voor Ajax. Als de transfercarrousel volgende zomer dan actiever begint te draaien dan momenteel het geval is en de clubs mogelijk weer meer geld te besteden hebben, kan de gewenste transfer - met beloofde medewerking van Ajax - alsnog gemaakt worden. Waarschijnlijk leveren zowel Tagliafico als Onana Ajax in dat geval dan nog meer op dan dat deze zomer het geval zou zijn geweest. 

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sunny
Het is voor PSV nu echt aanhaken of definitief op een niet-in-te-halen achterstand komen dus denk dat ze daar nu alles of niets gokken.
Sowieso hebben ze een sterke selectie en als het daar gaat draaien zijn we niet 1, 2, 3 kampioen.
0 0
appiehappie
Voor de zoveelste x: Goed bezig Marc.
0 0
ajaxrulesz
https://www.hitc.com/en-gb/2020/09/25/report-southampton-want-22-year-old-compared-to-yaya-toure-recently-linked-with-tottenham/


Aankoop psv.
0 0
TomAjaciedd
Het is toch ongelofelijk dat we zo veel meer geld hebben als de rest van de clubs in Nederland en nog steeds niet met kop en schouders er boven uit steken en er na zoveel €40+ miljoen verkopen nog steeds zo weinig % daarvan wordt teruggekocht?
2 0
ajaxrulesz
De zo geroemde overmars en sar zijn op het veld zeer belangrijk geweest. Maar achter de schermen begin ik met het uur meer vraagtekens te krijgen over het huidige beleid. Ze weten die enorme financiele voordelen tov de concurrentie al jarenlang maar zeer beperkt uit te buiten tov de concurrentie. Het is niet zo dat Ajax enkele miljoenen meer inkomsten heeft uit uitgaande transfers.Nee het is werkelijk honderden miljoenen, met europese inkomsten opgeteld.Maar Psv ziet toch kans om de achterstand te verkleinen jaar op jaar. Ik vind Ajax al jarenlang te afwachtend en te introvert opereren op de transfermarkt. Europees gaan ze daar nu absoluut niet meer mee wegkomen dat zal ik je zeggen. En ajax zit momenteel apathisch afwachtend gedrag te vertonen op de transfermarkt dat is absoluut lachwekkend. Ik roep niet om enkele 30 miljoen plus versterkingen maar 1 a 2 echte topversterkingen van ieder 20 miljoen zou toch niet zon rpobleem moeten zijn. Blijkbaar wel. Mijn advies:

Koop 2 echte versterkingen afkomstig uit een vijver van spelers die voor psv of feyenoord onhaalbaar zijn tot maximaal 25 miljoen euro per speler.
0 -1
Henkjanklaas
Waar blijft onze pijlsnelle kopsterke controlerende middenvelder. Marc waar blijft die aankoop ?
Voor de CL absoluut noodzakelijk!
2 0
ajaxrulesz
Volgende versterking van kleine 10 miljoen is alweer binnen voor psv. 22 jarige sangare van Toulouse moet overkomen. Ook moet Kim Jae nog steeds komen. Die een prijskaartje heeft van 15 miljoen. Zahavi binnengehaalt tegen 3 miljoen salaris. Het geld rolt weer als vanouds in eindhoven, terwijl de broekriem bij ajax weer hard aangespannen zit. Dit ondanks de honderden miljoenen transferopbrengsten de afgelopen 2 jaar. Ik vraag me af hoe psv dit kan blijven doen financieel. Die 30 miljoen van Bergwijn is alweer 3x uitgegeven dat kan niet anders!.
0 -1
AjaxDaniel
Die zitten weer creatief te boekhouden joh. Kan haast niet anders. Ze hebben veel voor Lammers gevangen maar ook PSV gaat veel nadelen ondervinden van de coronacrisis. Ze zetten nu alles op alles om een goede selectie neer te zetten.

Hopelijk zijn Overmars en co niet blind. Eerste stap is Henrique oppikken. Ajax moet gewoon kampioen worden en CL halen.
2 0
ajaxrulesz
Grappig. Psv krijgt 9 miljoen van Lammers. 2 dagen later: Psv presenteert sangare tegen een transfersom van 9 miljoen. Die theorie die hier ten ronde gaat op AST van dat ze iedere euro die binnenkomt uitgeven kan niet mooier weerlegd worden als deze transfer. Risicovol beleid hoor om iedere euro die binnenkomt uit uitgaande transfers, ook daadwerkelijk te besteden aan inkomende transfers. Zeker als je verder beperkte inkomsten hebt.
0 -1
ajaxrulesz
Ik wil zeggen. Als ze ook die Kim Jae halen, die niet voor niets in de concrete belangstelling staat van tottenham ophalen is het qua selectie echt firty fifty. Tenzij Overmars nog 1/2 Hojbjerg/Antony achtige aankopen uit de hoge hoed gaat toveren. Dan kan het er natuurlijk ineens weer heel anders uitkomen zien. Maar Als er niets meer gebeurt bij Ajax, en Psv slaagt er ook in om Kim Jae te halen is het wat mij betreft nagenoeg fifty fifty voor de titel dit jaar.
1 -1
AjaxDaniel
Precies en dat risico moet je niet willen nemen met die gasten. Als je het ook weer tegen Emmen zag joh, ging nergens over. Paar blessures bij ons en het wordt weer billen knijpen. Ik hoop echt nog op 1 a 2 kwaliteitsimpulsen, een brede selectie is echt noodzakelijk dit seizoen, ook met de CL erbij.

Saillant detail is dat Mo Ihatarren sinds vandaag Ajax op IG volgt. Zou het?
1 0
ajaxrulesz
Lijkt me onwaarschijnlijk:https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=374584
0 -1
AjaxDaniel
Het kan snel gaan natuurlijk. 20 juli zag de wereld er heel anders voor hem uit qua basisplaats.
0 0
ajaxrulesz
Zou mooi zijn, maar iedereen weet dat mar als de dood is om ook maar een euro meer te betalen voor een speler. En Psv zal uiteraard een premium prijskaartje hangen om de nek van Ihattaren. Het heeft Overmars bijna 8 jaar gekost om een transfer te doen boven de 15 miljoen dus lijkt me onwaarschijnlijk dat Ajax 30 miljoen of meer voor Ihattaren gaat betalen, want die haal je dus echt niet op voor 20 of 25 miljoen.
0 -1
Redrum
Psv doet dit alleen maar uit pure wanhoop. Ze hebben herr Schmidt naar Eindhoven gelokt met allemaal mooie beloftes en nu moeten ze die waarmaken. Herr Schmidt wil nieuwe spelers en dus moeten ze de portemonnee trekken. Dat ze eigenlijk geen centjes hebben is een zorg voor later, ze hebben immers altijd nog de gemeente achter de hand. Voor Ajax is het zaak om dit jaar kampioen te worden, dan is het einde oefening voor psv. Het wordt weer een interessant seizoen.
2 0
ajaxrulesz
het probleem voor ajax is nu dat het erop lijkt dat ze de juiste spelers aan het binnenhalen zijn. Southampton wilde deze sangare namelijk tot deze week als directe vervanger voor Hojbjerg. Dan kun je echt wel wat. https://www.telegraph.co.uk/football/2020/09/24/southampton-interested-toulouse-defensive-midfielder-ibrahim/

Geen categorie behich meer. Max is een absolute voltreffer met grote doorverkooppotentieel Deze Sangare lijkt dat ook te zijn. Het wordt echt problematisch voor Ajax als deze spelers uitgroeien, zich bewijzen voor psv als versterkingen.
0 -1
ajaxrulesz
zullen ze echt geen centjes hebben? dat vraag ik me dus af. Helemaal als ze kim jae ook nog binnenhalen. Bij psv wordt iedere euro verdient van transfers uitgegeven dat moet. Maar Wat ajax mischien teveel doet, op haar geld zitten, doet psv overduidelijk te weinig. Maar ze hebben ook tientallen miljoenen gespendeerd aan de complete herbouwing van de Herdgang.Het corona virus is ook in Brabant actief. Bij Ajax wordt op transfergebied niet echt veel meer uitgegeven dan psv hoor. Ja aan salaris mischien wel wat. Maar Dat is bij Psv ook allang losgelaten!. Bruma verdient 3.5 miljoen. Zahavi tegen 3 miljoen. Max zal ook ver over de 2 miljoen zitten. BIj ajax verdampen honderden miljoenen onder het mom ja stijgende salariskosten. Terwijl psv spelers ook al ver over de 2 miljoen verdienenen. Het is Bij die club EN, EN, EN. Terwijl ze 200% minder inkomen hebben dan ajax uit transfers, geen coaching academy hebben. Geen europese uefa inkomsten van tientallen miljoenen. Minder sponsoren.

Er moet daar een stille financiele facaliteerder actief zijn op de achtergrond anders is dit beleid bijna niet uit te leggen. Asml die bedrijven moeten psv structureel achter de schermen voorzien van grote financiele sommen, of die man in de rvc van der Wallen ofzo. Feyenoord kan Antonucci niet eens betalen!. Kun je nagaan.
0 -1
TOOL
Sowieso vind ik dat je op deze manier veel beter met elkaar omgaat. Natuurlijk is afspraak altijd afspraak maar er komt altijd een bepaalde vorm van redelijkheid kijken. Als je van twee kanten op dat vlak zit ga je waardig uit elkaar en het is volgens mij als club ook goed als je een dergelijke naam krijgt in de markt.
1 0
trooop
Precies, dit is juist waar ik ook steeds aan denk als het hierover gaat. Nog meer dan (of in elk geval net zo veel als) om meetbare voordelen, gaat dit om een mentaliteit die je uitdraagt. Het getuigt van klasse om ook in de wereld van het grote geld gewoon normaal met elkaar om te gaan. Contractspelers voelen zich hierdoor prettig bij Ajax, niemand zit 'opgesloten', niemand hoeft stress te hebben. Dat zal geheid z'n uitwerking hebben op de sfeer, en daarmee op het spel zelf. Potentiële aankopen krijgen hier een goed gevoel bij. De naam Ajax krijgt hier een zetje van. Plus nog alle voordelen die thijs zwagerman opnoemt. Dat alles bij elkaar weegt op de lange termijn vele malen zwaarder dan de centen die je eventueel misloopt als je niet meteen verkoopt. Zeer, zeer goed beleid.

Eén kanttekening bij dit stuk: volgens mij paste overmars deze 'truc' vorig seizoen al toe op tagliafico, en ik geloof ook op onana. Toen wilde in elk geval nico geloof ik eigenlijk al vertrekken. Als er deze zomer een club van zijn gading was gekomen, was hij op zeker vertrokken. Dat gaf z'n zaakwaarnemer ook aan. Maar die komen kennelijk niet. Dat overmars z'n contract nu weer opwaardeert lijkt me daarom in dit geval meer een kwestie van respect dan een 'truc'.
1 -1
RuffRhythim
Ja het is nog altijd goedkoper om het salaris van een sleutelspeler wat op te hogen dan een nieuwe speler te kopen die ook een salaris betaald krijgt natuurlijk.
1 -1
Ozymandias
Daarbij is de kans veel groter dat die sleutelspeler goed zal presteren dan dat de aankoop goed zal presteren. De helft van de aankopen van Ajax mislukt namelijkaa.
3 0
Hollister
het zou erg fijn zijn als na zondag helderheid is over Onana, Nico (hopelijk verlening) en Dest (vertrek). Dan heeft Overmars nog een weekje om van Henrique een Ajacied te maken en Ekkelenkamp alsnog te verhuren.
Als bovenstaande lukt dan durf ik wel te spreken van een van de beste en succesvolste transferperiodes ooit, en dat in een Corona situatie.. dan verdient onze Overmars echt een heel en heel groot compliment... maar, zover zijn we helaas nog niet! We gaan het meemaken...
1 -2
ajaxrulesz
Het blijft akelig stil qua transfers!. Enkel een geruchtje over een bod op matheus henrique wat niet toereikend bleek aldus gremio(typisch overmars). Psv gaat nog minimaal 1 topversterking doen. De huidige ajax selectie heeft nog minimaal 2 aankopen van kaliber antony nodig om echt bewapenend aan de start te komen vooral europees. En dat mogen absoluut geen 19 of 20 jarige gaan worden.
5 -3
mvdk
Alle aankopen van PSV zouden bij Ajax op de bank zitten en die van Feyenoord zelfs op de tribune.
0 -3
Hollister
Maar goed dat jij geen TD ben.... pfff. En wat interesseert het jou wat PSV en of Feyenoord doen qua aankopen.. wees niet zo n Calimero en kijk naar je eigen club, maar gezien je laatste reactie is Ajax denk ik ook niet "jouw club". Valt deze keer nog mee dat je geen CAPS heb aan staan.... haha
3 -2
PetrosQ
Eigenlijk wel bizar dat wij zo verzot zijn op het kijken naar sportende miljonairs.
2 -1
Hollister
Ach, wat is het verschil met kijken naar Beyonce, Tom Hanks of Kardashians of de Nachtwacht , waar miljoenen naar kijken maar die ook maar een kunstje doen... bovendien wordt je gelukkig niet verplicht.. LOL, alhoewel is het kijken soms wel een straf en lijdensweg
0 0
Ozymandias
Wat maakt het ons als kijker nou uit hoeveel ze verdienen?
2 0
Deepblue
Zolang ze geen kapsones krijgen niet zoveel, de romantiek is toch al verloren.
0 0
036AFCA97
Onana en Nico behouden zou echt geweldig zijn. Toch mooi hoe je met zulke buitenlandse spelers toch die Ajax-connectie kan voelen, omdat het zulke mooie persoonlijkheden zijn, geweldige spelers en Ajax media natuurlijk ook alles mooi in beeld brengt.
2 0
DrFootball
Het is een kwestie van tijd voordat de 1e Ajacied voor meer dan 100 mio wordt verkocht.
3 0
Libero
Duurt nog wel even als iedere behoorlijke speler na een goed jaar zo'n voorstel krijgt. En al helemaal als jonge jongens slechts met twee jaar verlengen.
0 0
036AFCA97
Hazard ging met een één-jarig contract voor 100 miljoen. Ik denk dat Antony over een tijdje echt een gigantische transfer gaat maken.
0 0
oudzuid2
Antony over twee jaar lijkt het meest waarschijnlijk idd
0 0
Libero
Tja, die was toen een vd meest gewilde spelers ter wereld en speelde bij een topploeg uit de PL.
Ajaxspelers die nog nergens van belang gespeeld hebben liggen toch net wat minder goed in de markt. Het is ook maar afwachten hoe de markt weer opstaat, de supermegabedragen van dik boven de 100 zien we dit jaar wss niet langskomen.
En wat ik zeg, als ze een verbeterd contract krijgen is dat vooral voor hen beter, want ze mogen het jaar daarop voor een relatief zacht prijsje weg terwijl ze ook nog dik veel meer betaald krijgen.
Maar ik help het je hopen hoor, zou ook betekenen dat hij hoge ogen met Ajax gegooid heeft.
0 0
Glorian96
Antony, Kudus en/of Gravenberch zijn mijn kanshebbers ;)
0 0
oudzuid2
werd dit bij De Ligt en De Jong ook gedaan? die moesten dus na een jaar in het eerste al verleid worden met meer geld om überhaupt te blijven? van Ziyech en Van de Beek snap ik het en waren het goeie zetten van Marc
0 0
Youri08
Was meer een combinatie, denk ik. Het was ook een (op) waardering voor hun komeetachtige ontwikkeling en importantie voor het elftal.
0 0
Dennis129
Eigenlijk is het toch waanzinnig dat snotneuzen als De Ligt (die bij Ajax Al 3 miljoen verdient Schijnbaar), Kluivert en Dest na 1 of 2 redelijk tot goede seizoenen al niet weten hoe snel ze weg moeten komen.
Dat zijn dan de jongens uit je eigen jeugdopleiding die nog iets van clubliefde zouden moeten hebben. Zo zonde voor ons als supporters
5 0
Youri08
Clubliefde is heel romantisch maar niet meer van deze tijd. Inderdaad heel zonde maar ik zou ook gaan als Barca, Juve, ManU, Bayern etc op de stoep staat. Je praat over de absolute wereldtop.
0 0
EKS
Veel supporters vergeten ook wel te genieten van deze buitencategorie tijdens hun jeugdopleiding. Dan is het inderdaad wel kort ja...
1 -1
Libero
Bizar, ja. We zitten ook al te duimen dat de jochies van zestien wel zullen tekenen en die van achttien bij zullen tekenen.
2 0
VoorOnzePloeg
De Ligt was gewoon op zoek naar een nieuwe uitdaging, die was de Eredivisie en Ajax ontgroeid.
4 -1
Dennis129
Ja zeker op zijn 19e. Hou toch op
2 -8
Glorian96
De Ligt is iemand die je eens in de zoveel tijd tegenkomt. In zijn paspoort staat dat hij 20 is (19 toen hij Ajax verliet) maar als je naam hem luistert en zijn fysieke aanwezigheid op het veld bekijkt is hij vele jaren verder. Je leert niet zoveel als verdediger als je constant op de middenlijn staat. Kijk tegen welke spitsen hij nu speelt in de Serie A (en traint met Ronaldo natuurlijk). Dest en Kluivert laten ik lekker voor wat het is, dat is een geval snel cashen en grootheidswaanzin...
5 0
AFCA-B93
Alles bij elkaar heeft Ziyech toch heel wat gekost. 12 miljoen aan transfersom, een jaar 5 en 3.8 miljoen salaris. Plus dan nog de eerste 2 seizoenen met een salaris van om en nabij een miljoen. Dan zit je toch al op 25 miljoen. Tuurlijk heeft hij ook een hoop op en naast het veld opgeleverd, maar toch een hoop gekost wat vaak vergeten wordt.
4 -4
Deepblue
Ja, dat is ook zeker zo.
0 0
Ferd
En die kosten staan in schril contrast met de opbrengsten van Ziyech, zowel sportief als financieel. Dat vergeet jij maar even.
0 -1
AFCA-B93
Lekker selectief lezen weer dit zeg. Er staat letterlijk in mijn bericht dat hij ook op en naast het veld een hoop heeft opgeleverd. Waarom zijn mensen altijd zo fucking negatief hier?
1 0
Libero
Heel AS zanikt dat er geen spelers van boven de 25 mio gehaald worden en jij kijkt naar de totale kosten van vier jaar eindbaas Ziyech à 25 mio. Naja, verschil moet er zijn, hè? ;)
2 0
AFCA-B93
De kosten voor een Blind en Tadic zullen uiteindelijk nog hoger uitvallen, maar ook deze jongens verdienen dat dubbel en dwars terug natuurlijk. Maar tegenover deze bedragen staan ook weer een Frenkie, Donny, Matthijs en Onana die praktisch alleen maar salaris hebben gekost, en een Nico van 5 miljoen exclusief salaris.
2 0
Youri08
Is onmogelijk een correcte berekening te maken van wat ze wel of niet verdienen voor de club. Zolang je sportieve succes behaalt, geen nijd binnen de selectie en een gezond huishoudboekje hebt, moet je niet zwart/wit kijken naar bedragen.
0 0
AFCA-B93
Je mag toch best gewoon nadenken over wat spelers nou écht kosten in hun Ajax tijd? Ik zeg nergens of iets goed of slecht is. Het is denk ik iets waar supporters vrijwel nooit over nadenken, maar het is wel interessant om er eens een keer over na te denken. Om maar aan te geven dat als een aankoop van 12 miljoen verkocht wordt voor 40, dat je dan niet 28 miljoen winst maakt.
1 0
Libero
Daarom, het is het totaalplaatje dat telt.
1 0
EKS
Wat ik verbazingwekkend vind is dat hij kennelijk toch nog heeft kunnen verbeteren in het buitenland.
0 0
JBM
Deze man heeft het 3 dubbele van bovenstaande kosten opgeleverd
1 0
AFCA-B93
Je hoort mij ook nergens iets daarover zeggen toch? Ik kijk gewoon puur naar de kosten, en dat is toch redelijk hoog voor Ajax-begrippen. Hadden ik en denk ik veel anderen geen rekening mee gehouden. Evengoed gewoon fantastisch dat hij voor ons heeft gespeeld natuurlijk
3 0
appiehappie
Goed bezig Marc.
0 0
Damskotelet
Gelukkig kunnen we dit nu gewoon betalen en is het allemaal onderdeel van verantwoord beleid. Kan me nog herinneren dat we structureel teveel salarissen uitkeerden en we in de penarie kwamen. Nu kunnen we blijkbaar aan enkele sterspelers luttele miljoenen uitkeren. Afgelopen jaren ook al een aantal keer verbaasd dat een speler bleef. Duim nu nog steeds. Dest mogen ze hebben, maar als dit duo blijft haal ik een fles Moët om het te vieren.
1 0
DeWijsneus
Wauw wat een salarissen zeg. Tijdens het De Boer tijdperk was 1 miljoen het maximale.
1 0
Whazzza
En ik zit met 50.000 aan mijn max
0 0
Raoul14
Maar je zit nog niet in je laatste jaar toch?
1 0
Whazzza
Is binnen mijn functie de max. Maatschappelijke sector dus CAO bepaald
0 0
DrFootball
Aan de andere kant, je hebt een betaalde baan. Kunnen steeds meer Nederlanders niet zeggen.
1 0
JariJari
Want zij hebben een niet-betaalde baan? :p
0 0
Whazzza
Ook waar
0 0
DeWijsneus
Is niet verkeerd toch.
3 0
Whazzza
Niks te klagen inderdaad, maar het is ook geen 3 miljoen
0 0