A1 laat weinig heel van ADO; B1 verliest van ADO

door JipVR 53

Zaterdag betekende een prima speeldag voor de jeugdopleiding van Ajax. Ajax A1, C1 en B2 pakten de volle winst, daar waar de B1 als enige thuis het onderspit delfde.

FT | Ajax C1 - ADO Den Haag C1 (3-2)
Ajax C1 heeft in een doelpuntrijk duel met 3-2 weten te winnen van ADO Den Haag C1. De jonge Amsterdammers waren beter, maar kwamen toch op achterstand toen de Hagenaars al snel raak kopten uit een corner. Toch duurde het niet lang voordat Ajax C1 de schade wist te herstellen.

Na een ragfijne assist van Ian Beelen was het Sontje Hansen die voor de gelijkmaker zorgde. Vlak erna wist Beelen met een kopbal zelf te scoren. Even was er overleg of het buitenspel was, maar de treffer werd goedgekeurd. Vlak na rust was ook Naci Ünuvar met een kopbal trefzeker, waardoor de wedstrijd beslist leek. Vlak voor tijd deed ADO Den Haag C1 nog wat terug met een rake kopbal, maar deze treffer kwam voor de Zuid-Hollanders te laat.

Opstelling Ajax C1: Raatsie; Bonnah, Warmerdam (Misidjan 46'), Aksit, Hoever; Unuvar, Beelen, De Waal (De Vries 36'); Allouch, Hansen (Pynadath 49'), El Kadiri.
Wissels Ajax C1: Dieker, Misidjan, De Vries, Pynadath.

0-1 ADO Den Haag C1 (10')
1-1 Sontje Hansen (24')
2-1 Ian Beelen (31')
3-1 Naci Ünuvar (42')
3-2 ADO Den Haag (70')

FT | Ajax B2 - PEC Zwolle B2 (4-0)
Ajax B2 had in eigen huis geen moeite met de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. Al binnen tien minuten kregen de Amsterdammers via Venitchio Sint en Bryan Brobbey kansen op de openingstreffer, maar zagen deze uiteindelijk gemaakt worden door Enrico Duenas Hernandez. De aanvaller zorgde met een afstandsschot voor de 1-0.

Nog geen tien minuten later was Ajax B2 opnieuw trefzeker met een afstandsschot. Dit keer was het Ryan Gravenberch die scoorde. Nog voor rust werd het 3-0. Dit keer geen schot van afstand, maar een prachtige actie van Elikia Mbinga die drie man voorbij ging en vervolgens met een schuiver de keeper passeerde.

Na rust zorgde Kenneth Taylor, die eigenlijk nog in de C1 uitkomt, met een knal in de bovenhoek voor de 4-0. In het restant van de wedstrijd creëerde Ajax B2 nog volop kansen en had het er zo maar zeven of acht kunnen maken, maar verder dan 4-0 kwam het niet. Bovendien wist doelman Reiziger in de slotfase nog een geweldige redding te verrichten.

Opstelling Ajax B2: Reiziger; Omzigtig, Llansana, Taylor, Douglas (Aksit 54'); Mbinga, Trustfull, Gravenberch; Sint (Maddy 59'), Brobbey (Allouch 63'), Hernandez.

FT | Ajax B1 - ADO Den Haag B1 (0-1)

Ajax kwam goed uit de startblokken en creëerde meteen genoeg kansen op de openingstreffer. Een goal van Dejan Redan werd echter afgekeurd en even later in de wedstrijd stormde hij zonder succes alleen op de keeper af.

Ook Aberkane en Zamani probeerden nog de 1-0 te forceren, maar beide Ajacieden hadden meer geluk nodig. Niet veel later werd wederom een goal van Redan afgekeurd wegens buitenspel. Aan de andere kant had men helaas minder kansen nodig. ADO werd door Botermans aan een 0-1 voorsprong geholpen.

Ajax bleef op zoek naar een goal en kreeg in de persoon van Illalouchen nog een tweetal kansen op de gelijkmaker. De ADO-keeper en even later de paal gooiden echter roet in het eten voor de Ajacied. In extremis probeerde Brobbey het nog eens, maar ook hij vond de goal niet. Zodoende kon ADO op De Toekomst de volle punten mee naar huis nemen.

Opstelling Ajax B1: Ruijgrok; J. Maduro (Sint 53'), Aberkane, De Boer (Dest 53'), Botman; Ekkelenkamp, Farcas (Douglas 53'), De la Vega; Zamani (Brobbey 63'), Redan, Iallouchen.
Wissels Ajax B1:
Reiziger, Margaret, Dest, El Bachir, Douglas, Brobbey, Sint.

0-1 Hugo Botermans (48')

15.00 uur | ADO Den Haag A1 - Ajax A1 (1-5)

Ajax A1 heeft zaterdag weinig heel gelaten van ADO Den Haag. Op bezoek bij ADO gaf het vlaggenschip van De Toekomst het goede voorbeeld aan de B1, dat eerder in eigen huis verloor van de ploeg uit Den Haag.

Kaj Sierhuis had met name in het eerste gedeelde van de wedstrijd een hoofdrol. De spits scoorde liefst drie keer, waarna Mees de Wit en Justin Kluivert nog een duit in het zakje deden namens de Ajax. Eindstand: 1-5.

Opstelling Ajax A1: Plomper; Bakboord, Doekhi (Matusiwa 67'), Bakker, Kemper; Boultam, D. De Wit (Flemming 50'), Antonucci; Kluivert, Sierhuis (Lopez 50'), Lang.