[Update] Ajax bevestigt contract Schöne | Ajax Showtime

[Update] Ajax bevestigt contract Schöne

door BvdPloeg 143

[Update] Ajax bevestigt contract Schöne

door BvdPloeg 143

Laatst geüpdatet

Lasse Schöne heeft met Ajax overeenstemming bereikt over een nieuw contract tot de zomer van 2017, zo meldt De Telegraaf. De Deen, die zondag tegen PSV nog belangrijk was met een treffer, wachtte op een droomclub, maar die kwam niet.

Schöne wilde zondag nog niet bevestigen dat hij langer bij Ajax blijft. Wel liet hij weten dat er snel nieuws komt. 'Binnen een aantal dagen kom er duidelijkheid', zegt Schöne, die volgens De Telegraaf zelf ook heeft ingezien dat Ajax 'zo slecht nog niet is'. De ochtendkrant stelt verder dat Frank de Boer en Marc Overmars in hun zoektocht naar ervaring met Schöne in ieder geval al één speler hebben die het komende seizoen bij Ajax blijft.

De inmiddels 28-jarige Schöne kwam in de zomer van 2012 over van NEC, waar hij vier jaar speelde. In Amsterdam werd hij gezien als ideale twaalfde man, maar al snel veroverde hij een basisplaats. Als controleur, aanvallende middenvelder en rechtsbuiten was Schöne heel erg belangrijk in de landstitels die in 2012/2013 en 2013/2014 werden behaald. In de eerste seizoenshelft van de jaargang 2014/2015 was de spelmaker opnieuw heel waardevol, maar na de winterstop belandde hij meermaals op de reservebank. De minuten die hij nog wel speelde, waren vooral in de spits.

Update - 09.45 uur:
Tegenover Voetbal International heeft Marc Overmars de deal met Lasse Schöne inmiddels bevestigd. 'We moeten het nog wel uitwerken papier', aldus de directeur voetbalzaken van Ajax.

Update - 14.14 uur:
Ajax heeft via de officiële kanalen bevestigd dat Lasse Schöne een nieuw, tweejarig contract tekent in Amsterdam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties