Wintertitels O19, O17, O15; voorjaarscompetities bekend

door BartVeenstra 7

Wintertitels O19, O17, O15; voorjaarscompetities bekend

door BartVeenstra 7

Laatst geüpdatet

De eerste seizoenshelft zit erop en de winterstop is aangebroken, maar de jeugdteams van Ajax zullen ook al vooruitkijken naar de komende tweede seizoenshelft. Een seizoenshelft waarin de prijzen verdeeld gaan worden. Ajax O19, Ajax O17 en Ajax O15 werden winterkampioen, Ajax O16 werd derde en dus wachten na de winterstop kampioenscompetities.

Ajax O19

Ajax O19 eindigde de najaarscompetitie als winterkampioen. Het elftal van trainer John Heitinga won negen van haar dertien wedstrijden en in totaal werden er 29 punten gepakt. Daarmee bleef het concurrenten Sparta Rotterdam, Feyenoord, PSV en Vitesse ruim voor. Met de bovenste acht ploegen zal Ajax O19 in een nieuwe voorjaarscompetitie nu gaan uitmaken wie zich de uiteindelijke kampioen van Nederland mag noemen.

Ajax O19 begint de kampioenscompetitie op zaterdag 12 januari met een thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. De eerste topper voor de Amsterdammers is op zaterdag 9 februari tegen PSV. Het vlaggenschip van de jeugdopleiding sluit af met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Volledig competitieprogramma Ajax O19:

Ajax O17

Ajax O17 kende een prima eerste seizoenshelft, al werd het nog behoorlijk spannend tijdens de slotronde van de najaarscompetitie. In een onderling duel met Vitesse O19 in de strijd om de eerste plaats kwam het team van trainer Dave Vos nog op een 0-2 achterstand. Na rust keerde Ajax O17 het tij echter en werd er alsnog met 3-2 gewonnen. Ajax O17 eindigde daardoor als winterkampioen en het zal na de winterstop dan ook uitkomen in de kampioenspoule.

Ajax O17 begint op zaterdag 12 januari de voorjaarscompetitie met een uitwedstrijd tegen Feyenoord O17. Op zaterdag 26 januari speelt Ajax O17 tegen titelconcurrent Vitesse. In de slotfase van het seizoen speelt Ajax nog op bezoek bij PSV O17 en thuis tegen AZ O17. Het seizoen wordt afgesloten met een thuisduel met FC Groningen, dat in de voorjaarscompetitie op plek acht eindigde.

Volledig competitieprogramma Ajax O17:

Ajax O16

Ajax O16 kende een behoorlijk wisselende eerste seizoenshelft. De ploeg won slechts zeven van de veertien wedstrijden en verloor er liefst vier. Toch eindigde het elftal met een derde plek niet eens heel laag, al was de achterstand op koploper AZ immens: elf punten. Na de winterstop komt Ajax O16 uit in de kampioenspoule, staat iedereen weer op nul punten, maar wil men kampioen worden, zal het een stuk beter moeten dan voor de winterstop.

De bovenste vier ploegen uit bovenstaande stand worden samengevoegd met de bovenste vier ploegen uit de andere najaarspoule. Hierin eindigde Sparta Rotterdam O16 als nummer één, waardoor Ajax O16 tijdens de eerste speelronde op 12 januari direct aan de bak kan. De voorjaarscompetitie wordt gecompleteerd door PEC Zwolle O16, FC Twente O16 en Excelsior O16.

Volledig competitieprogramma Ajax O16:

Ajax O15

Ajax O15 presteerde tijdens de eerste seizoenshelft wisselend, maar desondanks eindigde ploeg wel als najaarskampioen. Van de veertien competitiewedstrijden werden er negen gewonnen, maar ook vier verloren. De bovenste zes uit onderstaande stand plaatsten zich voor de kampioenspoule. Uit een andere najaarscompetitie voegden ook FC Twente O15 en SC Heerenveen O15 zich tot de kampioenscompetitie.

Ajax O15 treft de twee nieuwkomers direct in de eerste twee speelronden na de winterstop. Allereerst speelt men thuis tegen SC Heerenveen O15, waarna een uitwedstrijd tegen FC Twente O15 wacht. De eerste topper speelt Ajax O15 op 9 februari op bezoek bij PSV O15. De competitie wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht O15.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties