Wie was jouw Man of the Match tijdens de topper AZ - Ajax?

door Jesse ter Haar 19

Ajax heeft zondagmiddag punten verspeeld op bezoek bij AZ. De Amsterdammers kwam voor rust nog op een 0-1 voorsprong, maar moesten zich in de tweede helft plots terugknokken na een achterstand. Brian Brobbey en Edson Álvarez waren Ajax' doelpuntenmakers, maar waren zij ook de beste Ajacieden op het veld?

Het was Brobbey die afwisselend met Sébastien Haller en Dusan Tadic in de punt uitkwam bij Ajax. Hij scoorde de eerste treffer van Ajax en de wedstrijd, maar kon de wedstrijd wegens een blessure niet volledig uitspelen. Maakte zijn doelpunt en spel hem alsnog tot de Match of the Match tijdens AZ - Ajax, of was daar meer voor nodig?

De rol van Álvarez zal Erik ten Hag blij hebben gestemd. Ondanks meerdere wissels bleef de Mexicaan immers de hele wedstrijd op het veld staan. Achteraf gezien kan het de juiste keuze genoemd worden, want de middenvelder was in de slotfase verantwoordelijk voor de zo belangrijke 2-2. Het zorgde ervoor dat Ajax niet drie maar twee punten verspeelde.

Je kunt nu stemmen op jouw beste Ajacied! In onderstaand overzicht kun je de spelers van Ajax sterren geven. Elke ster staat voor één punt. Uiteindelijk kun je de spelers een cijfer geven. Welke speler krijgt het hoogste cijfer? En welke spelers krijgen na de ruimte overwinning tegen PEC misschien wel een onvoldoende? Dat is geheel aan jou!