Veltman lovend: 'Hij heeft een tomeloze inzet'

door Floris 7

Veltman lovend: 'Hij heeft een tomeloze inzet'

door Floris 7

Laatst geüpdatet

Joël Veltman loopt al sinds 2001 mee bij Ajax en de centrale verdediger vindt zichzelf dan ook een 'echte Ajacied'. Dat vertelt hij zaterdagochtend op de officiële clubsite van de Amsterdammers.

'Samen met mijn vader keek ik wedstrijden in de ArenA en op een gegeven moment, toen ik tien was, mocht ik ook zelf bij Ajax komen spelen. Als ik terugkijk op al die jaren, was Sjaak Swart altijd aanwezig. Sjaak is echt de grote Mister Ajax', zo concludeert de inmiddels 24-jarige mandekker.

Ook wijst hij naar de goede invloed van reservedoelman Diederik Boer op de jonge Ajax-selectie. 'Hij is de oudste van het stel, maar heeft echt een tomeloze inzet. Na de training bijvoorbeeld, gaat Diederik vaak nog wat afwerken op doel met de jongens. Hij vindt dat prachtig', weet Veltman. 'Bovendien heeft Diederik de meeste humor van ons allemaal. Ook dat waardeer ik enorm.'

Ook geeft hij aan dat hij veel heeft geleerd van huidig Reading-trainer Jaap Stam. 'Hij was een monster op het veld. Iemand waar ik nog veel van wilde leren. Dat gebeurde toen hij het eerste elftal verdedigingstrainingen kwam geven. Ik heb veel aan Jaap gehad als leermeester. Voorzetten verdedigen, duels in de lucht, armgebruik; Jaap gaf altijd goede tips', aldus de Oranje-international.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.