[Update] Officieel: Ajax in winterstop naar Qatar

door Jesse ter Haar 29

[Update] Officieel: Ajax in winterstop naar Qatar

door Jesse ter Haar 29

Laatst geüpdatet

Ajax zal in de winterstop afreizen naar Qatar. Het zal daar verblijven van 4 tot 12 januari 2020 om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Het betreft een 'eervolle en lucratieve uitnodiging om de WK 2022-stadions te testen.'

Naast de Amsterdamse club zal ook Bayern München aanwezig zijn, zo weet De Telegraaf te melden vrijdagavond. In het totaal zullen er vier deelnemers te bewonderen zijn, waarvan een een Turkse topclub moet worden. Met de laatste twee participanten wordt echter niet onderhandeld.

De Telegraaf schrijft immers te weten wat de trip naar Qatar de Amsterdammers op zal leveren. In 2015 reisde de club al af naar het land en toen kostte het nog honderdvijftigduizend euro. Ditmaal is de schatting dat het Ajax zeven ton op zal leveren. Daarbij krijgt de spelersselectie tijdens de trip twee trainingsvelden om op te trainen.

Update - 23.05 uur (25 oktober 2019) - Officieel: Ajax in winterstop naar Qatar

Nadat De Telegraaf vrijdagavond naar buiten bracht dat Ajax in de winterstop afreist naar Qatar, bevestigen de Amsterdammers dit gegeven even later via Ajax.nl. De bedoeling is dat er twee oefenwedstrijden gespeeld worden tegen tegenstanders van groot formaat en dat is, naast de 'uitstekende kwaliteiten', een van de redenen om de reis te maken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties