[Update] Álvarez niet in actie namens Mexico wegens spierklachten

door Terrence Riepma 34

Bron AS, Ajax.nl

Edson Álvarez kwam vrijdagnacht niet in actie namens Mexico, dat wel met 1-2 wist te winnen van Jamaica. De middenvelder van Ajax zat negentig minuten lang op de bank tijdens de wedstrijd, die in de slotfase beslist werd.

Het was namelijk Jamaica dat in de vijftigste minuut op voorsprong kwam. Daniel Johnson schoot de 1-0 binnen na een hoekschop en dat terwijl de Jamaicanen met tien man op het veld stonden. Damion Lowe kreeg vlak voor rust een rode kaart door een overtreding op Andrés Guardado.

Mexico sloeg in minuut 81 terug door Henry Martin, die de gelijkmaker binnen tikte na wat gerommel in het strafschopgebied. Twee minuten later was daar al de volgende en beslissende treffer: Alexis Vega versloeg de doelman in de korte hoek vanaf links.

Mexico houdt hoop op WK-ticket

Álvarez keek toe hoe Mexico de overwinning alsnog binnensleepte na een rommelige eerste helft. De Ajacied kan nog speelminuten krijgen in de komende twee wedstrijden. Als eerste vindt het duel met Costa Rica plaats op maandag 31 januari. Aanstaande donderdagnacht neemt Mexico het ook nog op tegen Panama. Door de zege op Jamaica staat Mexico derde in de WK-kwalificatiegroep, op twee punten achterstand van koploper Canada (19 punten).

Update - 12.30 uur (28 januari 2022) - Álvarez niet in actie namens Mexico wegens spierklachten

Edson Álvarez kwam tijdens de 1-2 overwinning van Mexico op Jamaica niet in actie door spierklachten, zo valt te lezen op Ajax.nl. Om die reden zat de controlerende middenvelder negentig minuten op de bank. Of Álvarez wel tijdens de komende twee duels met Costa Rica (31 januari) en Panama (3 februari) in actie kan komen, is niet bekend.