[Update] 'Ajax stelt Anderlecht andere speellocatie voor'

door Gino Haverkamp 20

[Update] 'Ajax stelt Anderlecht andere speellocatie voor'

door Gino Haverkamp 20

Laatst geüpdatet

In tegenstelling tot wat eerder werd aangenomen, wordt het oefenduel tussen Ajax en Anderlecht op 6 juli niet in Putten gespeeld. De gemeente meldt aan De Puttenaer dat het logistiek niet mogelijk is om het oefenduel op het terrein van SDC Putten, de plaatselijke club, te organiseren.

'Afgelopen vrijdag werden wij benaderd door Ajax of zij de wedstrijd tegen Anderlecht op zaterdag 6 juli om 14.30 uur bij ons konden spelen. Die optie wilde Ajax graag onderzoeken. Het veld was prima en we kunnen een paar duizend man ontvangen. Wij hebben toen de gemeente met potlood geïnformeerd', laat Albert de Bruin, voorzitter van SDC Putten, weten.

Putten haakt echter af als locatie, omdat er niet voldoende personeel beschikbaar zal zijn om de wedstrijd voldoende te faciliteren. De Bruin: 'We zouden ook RKC tegen Mechelen op 12 juli hebben en dat gaat om die reden ook niet door. Dat is heel vervelend en jammer, want het is een prachtig stukje Putten-promotie en goed voor de lokale economie. Maar veiligheid gaat boven alles.'

Putten is geen onbekende plek voor Ajax. In de voorbereiding op het seizoen 2014/15 reisde de ploeg van toenmalig trainer Frank de Boer ook af naar het Veluwse dorp. Toen werd er geoefend tegen SDC Putten, dat met 1-13 klop kreeg.

Update - 11.45 uur - 'Ajax stelt Anderlecht andere speellocatie voor' 

Aangezien Putten is afgehaakt als speellocatie voor de oefenwedstrijd tussen Ajax en Anderlecht, moeten beide clubs op zoel naar een nieuwe accommodatie. Ajax zou volgens La Dernière Heure het Olympisch Stadion of Sportpark De Toekomst voorgesteld hebben. Anderlecht is nu aan zet wat betreft het akkoord gaan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.