Tete: 'Het moet beter dan woensdag'

door Floris 5

Tete: 'Het moet beter dan woensdag'

door Floris 5

Laatst geüpdatet

Ajax-rechtsback Kenny Tete kijkt uit naar de seizoensopening tegen Sparta Rotterdam komende zondag. Hij weet dat Ajax beter zal moeten voetballen dan tegen PAOK Saloniki afgelopen woensdag, toen de Amsterdammers ondanks slecht voetbal met 1-2 wonnen.

'Als je wint, geeft dat zelfvertrouwen maar we moeten met elkaar gaan praten. Want wat we woensdag lieten zien, dat moet gewoon beter. We hadden ook gemengde gevoelens, want we zijn wel door maar het ging moeizaam', rakelt Tete weer op in gesprek met Ajax TV. 'De wedstrijd van woensdag en vorige week tegen PAOK was een wereld van verschil.'

'Ik moest zelf veel meer diepte maken, het was erg zwaar. Anders dan ik gewend ben. In balbezit was ik een soort rechtsbuiten, als zij de bal hadden weer rechtsback. Dat vergde veel energie', vindt Tete. 'Het is duidelijk dat de trainer met twee systemen wil kunnen spelen.'

Dan gaat de blik weer op de Eredivisie. 'Sparta is een mooie club, ze zijn nieuw in de Eredivisie. We kunnen onze borst wel natmaken. We willen meteen laten zien dat we er zijn, dat we er klaar voor zijn. Afgelopen seizoen was erg zonde, nu willen we ons weer laten zien. Ik ben blij dat het weer gaat beginnen', aldus de twintigjarige Amsterdammer.

(Foto: Ajax TV)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.