Polen dankzij Milik langs Noord-Ierland

door Finn Dekker 144

Polen heeft zijn eerste wedstrijd van het EK gewonnen. In Nice wisten Arek Milik en zijn ploeggenoten Noord-Ierland met 1-0 te verslaan. De enige goal kwam van de voet van de spits van Ajax, die de volle negentig minuten speelde.

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang. De Ieren verdedigden in de eerste helft sterk, maar hadden geen enkele aanvallende intenties. Het enige gevaar kwam dan ook van de Polen, die via Milik en Bartosz Kapustka dichtbij een doelpunt waren. Michael McGovern, de keeper van Noord-Ierland, hield zijn doel echter schoon, waardoor de ploegen met 0-0 de kleedkamer in gingen.

Na de rust zag het spelbeeld er hetzelfde uit. Polen was de partij die voetbalde, Noord-Ierland hield vooral tegen. Maar zonder succes. Vrij kort na rust was het Milik die van randje zestien beheerst de 1-0 binnenschoot. Met deze goal werd de Ajacied de jongste Pool ooit die op een eindronde scoorde.

Door de achterstand moest Noord-Ierland komen, maar slaagde het er niet in om echt gevaarlijk te worden. De goal van Milik bleek daardoor het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Polen als eerste land van groep C de volle drie punten behaalde. De volgende wedstrijd van Milik is donderdagavond tegen Duitsland.

18.00u | Polen - Noord-Ierland (0-0)

Opstelling Polen: Szczesny; Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrzejczyk; Maczynski (Jodlowiec 78'), Krychowiak, Blazszczykowski (Grosicki 80'), Kapustka (Peszko 88'); Milik, Lewandowski
Wissels: Cionek, Jodlowiec, Linetty, Grosicki, Boruc, Stepinski, Warwzyniak, Peszko, Salamon, Zielinski, Fabianski, Starzynski

Opstelling Noord-Ierland: McGovern; McLaughlin, Cathcart, Evans, McAuley; McNair (Dallas 46'), Norwood, Davis, Baird (Ward 76'), Ferguson (Washington 66'); Lafferty
Wissels: McGinn, Grigg, Washington, Carroll, Evans, Dallas, McCullough, Hughes, Ward, Magennis, Hodson, Mannus