Pasveer: 'Dit kampioenschap wordt wel meer mijn kampioenschap'

door Bart Veenstra 66

Bron Bij Andy in de Auto

Pasveer: 'Dit kampioenschap wordt wel meer mijn kampioenschap'

door Bart Veenstra 66

Bron Bij Andy in de Auto

Laatst geüpdatet

Remko Pasveer is er heilig van overtuigd dat Ajax dit seizoen 'gewoon' kampioen wordt. De goalie baalt nog altijd van zijn handblessure, want met hem op doel hield Ajax in twintig competitiewedstrijden liefst zeventien (!) keer de nul.

Dat Pasveer veel wedstrijden voor Ajax heeft mogen keepen dit seizoen zorgt er wel voor dat de aanstaande landstitel voelt als 'zijn' titel. 'Dit kampioenschap wordt wel meer mijn kampioenschap', zegt de doelman in het YouTube-programma Bij Andy in de Auto.

'Bij PSV (waar Pasveer twee titels won, red.) speelde ik niet veel. Ik heb nu twintig wedstrijden gespeeld en hield zeventien keer de nul. Toen raakte ik helaas geblesseerd. Ik denk dat als ik niet geblesseerd zou zijn geraakt, we echt een gooi naar dat record hadden kunnen doen', aldus Pasveer, die doelt op het record van FC Twente uit de jaren zeventig. De Tukkers kregen in een seizoen slechts dertien tegengoals.

Veel tegendoelpunten Ajax na wegvallen Pasveer

Toen Pasveer geblesseerd raakte, stond de teller wat betreft tegendoelpunten bij Ajax op vijf. Pasveer zelf incasseerde vier tegentreffers, Stekelenburg één. Sinds de blessure van Pasveer is de teller wat betreft tegendoelpunten bij Ajax opgelopen tot vijftien. 'De hele dynamiek was weg uit de achterhoede. Er komt een andere keeper, er zijn andere vastigheden en daar moet je aan wennen.'

Hoe anders was dat in de periode daarvoor. Pasveer roemt zijn samenwerking met Jurriën Timber, Lisandro Martínez en Edson Álvarez. 'De vastigheden liepen goed en die jongens zijn ook gewoon heel goed. Negentig minuten lang ben ik met ze aan het praten. Om ze scherp te houden. Ze zeggen het ook: Remko, blijf praten. Het zijn echt enorme talenten. Het stond als een huis. Je houdt niet voor niets zeventien keer de nul in twintig wedstrijden.'

Verwacht jij dat Ajax zonder tegendoelpunten wint van PEC Zwolle? Zet in en ontvang 1,68 keer je inzet terug bij een zege van Ajax met een clean-sheet!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer wedtips vind je op www.sportbookies.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties