Pasveer blij met oproep voor Oranje: 'Ik had er al een beetje op gerekend'

door Cristian de Jong 22

Bron ESPN

Pasveer blij met oproep voor Oranje: 'Ik had er al een beetje op gerekend'

door Cristian de Jong 22

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Remko Pasveer is vrijdagmiddag voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. De goalie kan deze interlandperiode op 38-jarige leeftijd zijn debuut voor Oranje maken. Louis van Gaal heeft ook Kenneth Taylor voor het eerst opgeroepen. Voor de Nederlandse ploeg staan de Nations League-wedstrijden tegen Polen en België op het programma.

Pasveer sprak de bondscoach nog niet nadat hij voor het eerst werd opgeroepen. 'Ik kreeg het te horen via de mail, dus ik heb de bondscoach zelf nog niet gesproken', vertelt Pasveer tegenover ESPN. De Ajax-keeper kan tegen Polen zijn allereerste minuten maken voor de nationale ploeg. De laatste tijd doet Pasveer het geweldig voor de Amsterdammers, met de uitwedstrijd bij Liverpool als hoogtepunt. Stiekem hield Pasveer er al een beetje rekening mee. 'Ik had er al een beetje op gerekend. De prestaties van afgelopen weken zijn goed, dus ik verwachtte het enigszins wel. Ik heb er hard voor gewerkt, dus je zou kunnen stellen dat ik het heb verdiend.'

Pasveer vertelt ook dat hij de bondscoach nog niet persoonlijk kent. 'Ik ben hem hier en daar wel eens tegengekomen, maar persoonlijk ken ik hem nog niet.' Verder vertelt de doelman dat erg blij en trots is nu hij is opgeroepen. 'Het is mooi als je je debuut op deze leeftijd nog kan maken. Het is natuurlijk een ultiem doel om dit als voetballer te bereiken.'

Pasveer op één na oudste keeper voor Oranje 

Met deze oproep is Pasveer de op één na oudste keeper die voor het Nederlands elftal het doel kan gaan verdedigen. Alleen Pasveer zijn huidige buurman, Sander Boschker, was ouder. Boschker debuteerde op 39-jarige leeftijd in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ghana. 'Dan ziet hij mij straks koprollend door de straat gaan, haha', aldus Pasveer.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.