Pasveer baalt: 'Wij deden het voetballend niet goed'

door Cristian de Jong 13

Bron Ziggo Sport

Pasveer baalt: 'Wij deden het voetballend niet goed'

door Cristian de Jong 13

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Remko Pasveer kende een drukke avond op Anfield. Ajax verloor dinsdagavond in de slotfase tegen Liverpool. Lang bleef het 1-1, maar in de 89e minuut moest Pasveer toch vissen. Door een goal van Joël Matip won de thuisploeg met nipte cijfers: 2-1.

'Het was drukker dan de doorgaande dagen bij Ajax', begint Pasveer tegenover Ziggo Sport. 'Het is balen dat je het op het einde nog weggeeft. Zij waren beter, wij deden het voetballend niet goed. Verdedigend stonden we vaak wel goed, dan is het jammer dat je dat gelijkspel niet over de streep kan trekken.'

Vervolgens oordeelt Pasveer dat Ajax niet goed onder de druk vandaan heeft gevoetbald. 'Wij speelden niet ons spel, er was een te laag tempo van achteruit. Hierdoor konden zij de druk erop krijgen. Daar lag voornamelijk het probleem bij ons.' Verder was de 38-jarige goalie onder de indruk van het applaus dat hij kreeg toen hij richting zijn doel liep voorafgaand aan het duel. 'Dit is zeker iets dat in de Nederlandse competitie ondenkbaar is. Het is een stukje respect,' aldus Pasveer.

Nederlands elftal

Ook is Pasveer op dit moment niet bezig met het Nederlands elftal. Vrijdag wordt de definitieve selectie bekend gemaakt en Pasveer maakt nog altijd kans op een plekje in het elftal van Louis van Gaal. 'Voor mij zou dat natuurlijk mooi zijn. Maar je kan niet blij zijn met iets wat je niet hebt. Daarom focus ik me gewoon op Ajax. Het enige wat ik kan doen, is op het veld alles geven voor de club en voor mezelf. Dus ik wacht het rustig af.'


Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.