Taylor baalt van eigen spel én dat van Ajax: 'Hebben niet ons eigen spel gespeeld'

door Jesse ter Haar 65

Bron Ziggo Sport

Taylor baalt van eigen spel én dat van Ajax: 'Hebben niet ons eigen spel gespeeld'

door Jesse ter Haar 65

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Kenneth Taylor baalt van zijn eigen spel en dat van Ajax in het algemeen in de uitwedstrijd tegen Liverpool. De jonge middenvelder had moeite zich te onderscheiden in de speelstijl die de Amsterdammers gedwongen moesten hanteren en baalt dan ook.

'Uiteindelijk is mijn avond niet leuk', vertelt een teleurgestelde Taylor in gesprek met Ziggo Sport. Hij geeft aan tegen een opponent gespeeld te hebben van een niveau dat hij nog niet eerder trof. Lang hielden de Amsterdammers stand, maar een resultaat werd niet behaald. 'We staan 1-1 en dan krijgen we een corner tegen in de 87ste minuut. Dat is gewoon unlucky. Ik had het gevoel dat we hem over de streep gingen trekken.'

Als talent was het voor Taylor bij uitstek een moment om zichzelf aan de wereld te tonen. Of hij vindt dat hij zichzelf heeft laten zien? 'We hebben niet ons eigen spel gespeeld. We liepen meer achter de bal aan dan zij. Ik ben niet heel tevreden. Ik vind het een moeilijke vraag, maar ik denk van niet. We hebben niet ons eigen spel gespeeld en dan kan ik mezelf minder goed laten zien.' Taylor is als controleur naast Edson Álvarez vaak de middenvelder die in de opbouw tempo in het spel moet brengen, maar hier kwam de jongeling niet aan toe.

Ajax stond het grootste gedeelte van de wedstrijd tegen Liverpool onder druk, maar kreeg gaandeweg de tweede helft plots een grote kans. Na een uitbraak over rechts gaf Dusan Tadic de bal met rechts voor op Daley Blind, die de bal voor het inkoppen had. Hij kopte de bal echter rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Het had dus zomaar nog de goede kant op kunnen vallen, maar Taylor voelt dat Ajax daar niet echt recht op had. Dat kan altijd, maar 1-1 was prima geweest', geeft hij aan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties