Ajax in slotfase onderuit tegen Liverpool

door Davy Lo 8028

Na een waar voetbalgevecht op Anfield heeft Ajax met 2-1 verloren van Liverpool. De ploeg van Alfred Schreuder kwam al vroeg op achterstand via Mohammed Salah. Tien minuten later wist Ajax de gelijkmaker te produceren via Mohammed Kudus. Vlak voor tijd kreeg Ajax de nekslag te verwerken nadat Joël Matip de bal uit een hoekschop binnenkopte. Zo komt Liverpool in punten gelijk met Ajax. De Amsterdammers hebben nog wel een beter doelsaldo dan de Engelsen.

Na een lastige wedstrijd op Anfield heeft Ajax met 2-1 verloren van Liverpool. De ploeg van trainer Alfred Schreuder stond een groot deel van de wedstrijd onder druk, maar kwam er af en toe toch knap uit. De eerste tien minuten was er veel dreiging aan de kant van Liverpool en Ajax speelde er moeizaam onderuit. Tot serieuze mogelijkheden kwam de thuisploeg echter niet. Kort daarna kwam de ploeg van Schreuder beter in zijn spel en hadden Amsterdammers iets vaker de bal. Toch is het Liverpool dat op een 1-0 voorsprong kwam. Mohammed Salah werd vrijgelaten door zijn directe tegenstander, Daley Blind, en kon de bal oog in oog met Remko Pasveer in het netje leggen.

Na het doelpunt kreeg Liverpool goed pogingen om de score te verdubbelen via Diogo Jota en Luis Diaz. Beide spelers schoten rakelings naast. Ajax leek dreigend te worden, maar een aanval strandde in de eindpass. Liverpool kwam op zijn beurt met een counter die opnieuw net naast ging. Het antwoord op deze snelle aanval van de thuisploeg, was een succesvolle voor Ajax. Op aangeven van Steven Berghuis wist Mohammed Kudus de gelijkmaker te produceren. Na het Amsterdamse doelpunt is het Liverpool die de overhand had. Een gevaarlijke kopbal van Virgil van Dijk kon knap worden gered door Pasveer. Vlak voor rust was de doelman opnieuw belangrijk nadat twee schoten van Alexander-Arnold werden gestopt. Kort na deze kansen werd er afgefloten voor de rust.

Na de thee was Liverpool direct weer dreigend via een inzet van Jota. Na dit schot had de ploeg van Jörgen Klopp de bal en kregen ze opnieuw kleine kansen. De druk bleef aan en Ajax was vooral druk bezig met tegenhouden. Na ruim een uur spelen kon Devyne Rensch niet verder en werd hij vervangen door Jorge Sánchez. Na de wissel kwam Ajax iets vaker aan de bal en wist het via Daley Blind een enorme kans te creëren. Uit een voorzet van Dusan Tadic kopte de linksback rakelings naast het doel van Alisson Becker. Na de grote kans van Blind wisselde Ajax opnieuw. Kenneth Taylor werd naar de kant gehaald voor Florian Grillitsch. Na de wissel hadden de Amsterdammers opnieuw moeite om de bal in bezit te blijven. Liverpool kreeg wederom een grote mogelijkheid. Ditmaal via invaller Darwin Nuñez, hij schoot de bal naast. De 2-1 blijft echter niet uit, na een corner aan Engelse zijde was het Joël Matip die de bal binnenkopte. Dit was tevens het slotakkoord van de wedstrijd.