Ajax met 24 spelers richting Liverpool, Bassey 'gewoon' mee

door Bas Velzel 97

Bron Ajax

Ajax met 24 spelers richting Liverpool, Bassey 'gewoon' mee

door Bas Velzel 97

Bron Ajax

Laatst geüpdatet

Ajax reist met 24 selectiespelers richting Liverpool voor het Champions League-duel van dinsdagavond. Calvin Bassey, die zaterdag tegen sc Heerenveen geblesseerd uitviel, is ook mee met de selectie. Owen Wijndal en Francisco Conceição ontbreken in de selectie van Alfred Schreuder.

Calvin Bassey viel in het slot van de wedstrijd uit. De verdediger bleef na een actie liggen op de achterlijn en kon niet meer doorspelen. Ajax had al vijf keer gewisseld en de Amsterdammers moesten het duel afmaken met tien man. Schreuder liet na afloop weten dat het 'gelukkig mee viel' met de ernst van de blessure. Dat blijkt, aangezien Bassey 'gewoon' mee is richting Anfield.

Wijndal en Conceição

Wijndal is al een langere tijd geblesseerd en miste ook de eerste wedstrijd van de groepsfase tegen Rangers FC. 'Hij heeft de veldtraining redelijk goed hervat, maar ik denk dat het te vroeg komt. Wat ik vrijdag zag, ziet er wel goed uit', liet Schreuder op de persconferentie van zaterdag weten.

In vergelijking met de wedstrijdselectie van het duel met Rangers FC ontbreekt alleen de jonge Portugees Conceição. De aanvaller was er tevens tegen sc Heerenveen ook niet bij. Schreuder neemt wel jongelingen Youri Baas, Youri Regeer en Kristian Hlynsson mee naar Engeland.

De volledige Ajax-selectie

Remko Pasveer
Maarten Stekelenburg
Jay Gorter

Jurriën Timber
Calvin Bassey
Ahmetcan Kaplan
Devyne Rensch
Daley Blind
Jorge Sánchez
Lisandro Magallán

Edson Álvarez
Davy Klaassen
Kenneth Taylor
Mohammed Kudus
Florian Grillitsch
Youri Regeer
Youri Baas
Kristian Hlynsson


Steven Bergwijn
Brian Brobbey
Steven Berghuis
Dusan Tadic
Lucas Ocampos
Lorenzo Lucca

Weet Ajax te winnen van Liverpool op Anfield? Zet in en krijg bij een juiste voorspelling 5,50 keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.