Pasveer: 'Natuurlijk is het verschil groot, maar te groot?'

door Jesse ter Haar 30

Bron Algemeen Dagblad

Pasveer: 'Natuurlijk is het verschil groot, maar te groot?'

door Jesse ter Haar 30

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Remko Pasveer baalt van de tegendoelpunten die hij dinsdagavond tijdens Liverpool - Ajax te verwerken kreeg. De goalie zag de Amsterdammers niet hun eigen spel spelen, met als gevolg dat Liverpool er vrijwel constant de druk op kon houden.

Op die wijze kwam Ajax in de slotfase voor de tweede keer op achterstand. Pasveer blikt terug op het doelpunt. 'Ik ging helemaal op in de wedstrijd en zag Dusan (Tadic, red.) de bal wegkoppen. Voor mijn gevoel zat-ie er niet in, maar ik kon dat niet goed inschatten. Als je de scheidsrechter vervolgens naar zijn horloge ziet kijken, weet je genoeg. Op zo’n moment liegt de technologie niet', citeert het Algemeen Dagblad hem.

Via Mohammed Kudus kwam Ajax weer op gelijke hoogte, maar dat veranderde niet veel aan het wedstrijdbeeld. De ploeg van Alfred Schreuder kwam moeilijk aan het voetballen en dat zorgde er mede voor dat Pasveer de bal vaak niet goed kwijt kon. 'Als wij niet vanaf het begin in een hoog tempo van achteruit voetballen, krijgen we het moeilijk. Dat punt moeten we meenemen. Het is belangrijk onder de druk uit te komen, want nu kwamen we niet in ons spel', aldus de goalie.

Ajax begon voortvarend aan het nieuwe seizoen. De Amsterdammers kregen voor de wedstrijd tegen Liverpool al vijf wedstrijden op rij geen tegendoelpunt te verwerken, maar het verschil tussen de Eredivisie en de Champions League blijkt aanzienlijk. 'Natuurlijk is het verschil groot. Dat hoeven we niet onder stoelen of banken te steken, maar te groot? Het gaat erom dat wij ons niveau halen. Dat hebben we niet gedaan. Daardoor verliezen we.'

Coaching op Anfield

Pasveer staat als keeper bekend om zijn coaching. Als achterste speler zet hij de organisatie graag neer, maar dat was dinsdag zo gemakkelijk nog niet. 'Of dat lastig was met al het geluid van de tribunes? Het coachen ging wel moeilijker, maar dan gooi je er in de rust een paar Strepsils in en kun je er weer tegenaan', lacht hij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.