Özbiliz: 'Ajax is een deel van mijn opvoeding'

door NielsOpdam 9

Özbiliz: 'Ajax is een deel van mijn opvoeding'

door NielsOpdam 9

Laatst geüpdatet

Aras Özbiliz ziet Ajax simpelweg als een deel van zijn opvoeding, zo vertelt de oud-Ajacied in gesprek met Ajax.nl. Met de clubsite blikt Özbiliz terug op de D2 uit het seizoen 2001-2002. Dat team bestond uit onder andere Daley Blind, Luciano Narsingh, Ben Rienstra en Genero Zeefuik.

'Dit was echt een goed team', begint Özbiliz, die momenteel uitkomt voor Willem II. 'Veel spelers zaten bij de districtselftallen en we waren vanaf de E’tjes al bij elkaar. Uit deze groep hebben ongeveer elf jongens het profvoetbal gehaald. Daarvan zijn er zes jongens actief geweest op het hoogste niveau, terwijl de lichting onder ons hoger werd aangeschreven door Ajax. Uiteindelijk zijn er van ons veel meer doorgebroken. Dat zegt wel iets. We werden vaak kampioen en ook toernooien wonnen we eigenlijk altijd. Ik weet nog dat we ooit tegen FC Barcelona moesten, Giovanni Dos Santos speelde daar toen. Die was echt fenomenaal goed.'

Özbiliz heeft nog altijd contact met spelers uit het elftal. 'Ik zat samen met Danilo Sousa Campos (momenteel uitkomend voor Antalyaspor, red.) in Rusland én in Turkije. Daarnaast spreek ik Daley Blind, Tom Overtoom en Johan Kappelhof geregeld over van alles en nog wat. Zij kennen mijn familie heel goed en ik die van hen. Vanaf mijn zevende ben ik al bevriend met Daley en Tommie. We speelden vroeger vaak samen of bleven bij elkaar slapen, daarnaast zijn Daley en ik op dezelfde dag jarig. We hebben een groepschat en binnenkort volgt er een reünie met iedereen!'

Özbiliz is nog steeds trots om in de jeugd van Ajax te hebben gespeeld. 'Het lopen met de Ajax-tas, mijn eigen Ajax-kleren verzorgen én daar voorzichtig mee omgaan vond ik erg mooi. Die dingen krijg je ook mee vanuit de club. Ajax is simpelweg een deel van mijn opvoeding.' Aanstaande zaterdag komt Özbiliz met zijn huidige club Willem II naar de Johan Cruijff ArenA voor het competitieduel met Ajax. Dat duel start om 20.45 uur.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.