Oranje O18 doorstaat laatste test voor aanvang WK

door Jesse ter Haar 2

Oranje Onder 18 heeft de laatste test voor de start van het WK Onder 17 op zondag 27 oktober goed doorstaan. In het eigen Nederland kwam België op bezoek en van die ploeg werd met 3-2 gewonnen. Van de zeven Ajacieden bij de selectie maakte alleen Calvin Raatsie geen minuten. Annas Salah-Eddine, Devyne Rensch, Kenneth Taylor, Naci Ünüvar, Sontje Hansen, Steven van der Sloot en Youri Regeer deden dat wel.

Peter van der Veen, trainer van de jongelingen, was niet blij met wat hij in de eerste helft te zien kreeg, maar toch waren de eerste kansen voor Oranje. Ian Maatsen, Naoufal Bannis en Ajacied Salah-Eddine waren allen kansrijk, maar vonden het net niet. Aan de andere kant was het daarna Bart Verbruggen die binnen korte tijd tweemaal een Belg van het scoren afhield en daarmee zijn ploeg hielp.

Toch was het halverwege het eerste bedrijf België dat op voorsprong kwam. Chris Kalulika schoot de bal hard binnen. Oranje reageerde echter gepast. Ünüvar stelde Mohamed Taabouni in staat om de 1-1 binnen te prikken. Ajacied Hansen kreeg vervolgens twee kansen op de voorsprong, maar tweemaal was de keeper van België hem de baas. Waar Nederland haar kansen dus miste, scoorden de Belgen aan de andere kant wel weer. Mathias de Wolf, captain bij de Belgen, schoot de bal van afstand tegen de touwen.

Na rust verschenen er zeven andere Nederlanders op het veld en dat wierp zijn vruchten af. Het was Jayden Braaf, een van de invallers, die de wedstrijd omkeerde met twee doelpunten in de tweede helft. Ajacied Regeer kreeg ook nog een kansen om te scoren, maar hij slaagde daar niet in. Desondanks won Oranje het duel dus met 3-2.