Oranje O17 verslaat Engeland O17 in eindstrijd om Syrenka Cup

door Terrence Riepma 4

Bron Ons Oranje

Oranje O17 heeft dinsdagavond de leeftijdsgenoten van Engeland weten te verslaan met 3-2. Het beloftenelftal van de KNVB heeft door de zege de prestigieuze Syrenka Cup weten te winnen in Polen. Mede dankzij een goal van oud-Ajacied Julian Rijkhoff werd het jeugdtoernooi gewonnen.

Op de website van Ons Oranje wordt de wedstrijd in eerste instantie beschreven als 'onzorgvuldig', maar naarmate de tijd vorderde kwam Oranje O17 op gang. In minuut 32 was het raak dankzij een doelpunt van Rijkhoff, nadat een vrije trap van Isaac Babadi (PSV) niet werd opgevangen door de Engelse keeper True Grant.

Na rust schoot Jaden Fernando Slory (Feyenoord) raak en stond het 2-0 voor het jeugdteam van de KNVB. Hoewel Engeland O17 in de 89e minuut nog tot 2-1 kwam, was daar nog geen twee minuten later de beslissing van Fabiano Rust (Feyenoord) op aangeven van Ajacied Silvano Vos. Wel kwam er nog een tweede doelpunt van het beloftenelftal van Engeland in de 95e minuut, maar deze kwam te laat om nog terug te komen in de wedstrijd.

Namens Ajax waren Alvaro Henry, Oualid Agougil, Yoram Boerhout en Vos opgeroepen. Henry was de aanvoerder van de ploeg van Mischa Visser, terwijl ook Agougil in de basis begon. Vos kwam in minuut 63 erin voor Feyenoorder Antoni Milambo, terwijl Boerhout de hele wedstrijd op de bank zat.