'Ook dat is bijna op, het is heel hard gegaan'

door Finn Dekker 24

'Ook dat is bijna op, het is heel hard gegaan'

door Finn Dekker 24

Laatst geüpdatet

Dat Ajax een geweldig seizoen doormaakt, wordt duidelijk als gekeken wordt naar de shirtverkoop. De tenue's vlogen de deur uit bij de winkels, waaronder in Amsterdam. De situatie is vergelijkbaar met twee seizoenen geleden toen Ajax in de finale van de Europa League stond. Ook toen waren veel maten al voor het einde van het seizoen uitverkocht.

'Het is een beetje als twee jaar geleden. Dat gevoel van de finale tegen Manchester United, dat komt weer naar boven. We hadden wel wat extra's ingekocht dit seizoen, dat was toch een beetje een voorgevoel dat we hadden. Maar ook dat is bijna allemaal op, het is heel hard gegaan. Gelukkig hebben we nog vintage Ajax-shirts, dat spreekt bij een ouder publiek ook aan', aldus winkeleigenaar Rob van der Straeten tegenover Het Parool.

Phil Janmaat zit in hetzelfde 'schuitje'. 'Voor de jongste talenten hebben we nog, maar je merkt dat het met Ajax-shirts al het hele seizoen gekkenhuis is. Twee jaar geleden met de finale kregen we de nieuwe uitshirts in dezelfde week als de finale. Of dat nu ook weer zo zal zijn als we de finale van de Champions League halen weet ik niet, maar daar hoop ik wel op. Toen waren die in dezelfde week nog uitverkocht.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties