Nieuw Ajax O18 oefent zaterdag tegen AZ O18

door Thijs Zwagerman 17

Bron Ajax Showtime

Nieuw Ajax O18 oefent zaterdag tegen AZ O18

door Thijs Zwagerman 17

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Aanstaande zaterdag gaat de bal eindelijk weer écht rollen voor de Ajax-jeugd. Voor het eerst sinds begin oktober vorig jaar zullen er jeugdteams van de Amsterdammers tegen andere clubs in actie komen. Dit gebeurt in de nieuwe teams waarmee Ajax het seizoen 2021/2022 gaat beginnen.

Door de laatste versoepelingen van de coronamaatregelen is het sinds vorige week weer mogelijk om oefenwedstrijden tegen andere clubs te spelen. Zaterdag maakt Ajax daar voor het eerst gebruik van. Voor het nieuwe Ajax O18 wacht er een oefenwedstrijd op bezoek bij de leeftijdsgenoten van AZ. Dit duel begint om 12.30 uur en is verboden voor publiek. Zoals het er nu naar uitziet zal er helaas ook geen livestream van de wedstrijd zijn.

Ajax O15 en O14 spelen beide op bezoek bij hun leeftijdsgenoten van Alphense Boys. Ajax O16 en O17 zijn dit weekend nog vrij, maar Ajax is wel voornemens om in de komende weken meer oefenwedstrijden in te gaan plannen. Met de nieuwe teams traint Ajax nog door tot begin juli, waarna de jeugdspelers enkele weken kunnen genieten van hun zomervakantie. In de maanden zonder competitieduels hebben de Ajax-jeugdteams wekelijks onderlinge wedstrijden tegen elkaar gespeeld.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties