Álvarez ziet Mexico comfortabele voorsprong uit handen geven

door Cristian de Jong 1

Edson Álvarez stond in de nacht van dinsdag op woensdag met Mexico voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen Colombia. Mexico wist zich te kwalificeren voor het WK, dus was dit de laatste test voor de ploeg van Álvarez voordat ze in november afreizen naar Qatar. Colombia wist zich niet te plaatsen voor het eindtoernooi, maar werd woensdag niet opzijgezet.

In een duel vol doelpunten wist Colombia, na een knappe comeback, uiteindelijk aan het langste eind te trekken. Álvarez begon niet in de basis en moest uiteindelijk de volledige negentig minuten toekijken langs de kant. In de eerdere gewonnen wedstrijd tegen Peru mocht de Ajacied wel de gehele wedstrijd spelen.

Door goals van Alexis Vega en Gerardo Arteaga kwamen de Mexicanen binnen het halfuur op een 0-2 voorsprong. Geen vuiltje aan de lucht, zou je zeggen. Na rust kwam oud-Feyenoorder Luis Sinisterra binnen de lijnen voor Colombia. De huidig speler van Leeds United was in de 49e en de 52e minuut meteen twee keer trefzeker. Hiermee schoot hij zijn land op gelijke hoogte. Wilmar Barrios was uiteindelijk de man die Colombia naar een 3-2 overwinning schoot.

Álvarez op het WK

Mexico speelt op 22 november 2022 diens openingsduel tegen Polen op het WK. Verder zit Álvarez met zijn land in een poule met Argentinië en Saoedi-Arabië. Álvarez zal zijn tweede WK in zijn loopbaan spelen. In 2018 zat de Mexicaan ook al bij de selectie. In de met 0-1 gewonnen wedstrijd tegen Duitsland mocht de Ajacied zijn debuut op een eindtoernooi maken. Hij verving in de 58e minuut Carlos Vela.