Ajax O18 uit het bekertoernooi geknikkerd door FC Volendam O18

door Brent Tomassen 41

Ajax O18 is in de halve finale van de beker uitgeschakeld door de leeftijdsgenoten van FC Volendam. In het vissersdorp kwamen de Amsterdammers voor rust met 2-0 achter en deze schade werd na de onderbreking slechts voor een deel gerepareerd. Ajax O16 won in de halve finale van de beker wel. De Amsterdammers gingen zaterdagmiddag op bezoek bij FC Den Bosch en wisten met 0-1 te winnen.

FT | FC Volendam O18 - Ajax O18 (3-2)

Ajax O18 kreeg al in de openingsfase de eerste mogelijkheden op de openingstreffer. Eerst stuitte Dies Janse na een slim genomen vrije trap van Jan Faberski op de doelman, daarna kon de Volendamse keeper net aan een eigen fout herstellen en zo Don-Angelo Konadu van scoren houden. Na ruim tien minuten kreeg FC Volendam O18 de eerste kans, maar een goede voorzet werd tegen het zijnet geschoten. In de achttiende minuut liet de thuisploeg zich van zijn beste kant zien met een aanval uit het boekje die door de linksbuiten van dichtbij kon worden binnengeschoten: 1-0.

Na 35 minuten werd het ook 2-0. Uit een hoekschop kon een speler van FC Volendam O18 helemaal vrijstaand inkoppen. Vlak voor rust kwam Ajax O18 bijna terug in de wedstrijd. Een voorzet van Alvaro Henry ging bijna in één keer het doel in, maar trof uiteindelijk de lat. Even later kon Henry opnieuw bijna juichen, maar dit keer kreeg de doelman een handje achter zijn stiftbal. De ploegen gingen rusten met een 2-0 stand.

Ajax O18 begon de tweede helft beter en scoorde al na twee minuten. Na pogingen van Faberski en Ryan van de Pavert wist invaller Damian van der Vaart uiteindelijk de 2-1 tegen de touwen te schieten. Uit het niets wist FC Volendam vervolgens de marge weer naar twee te tillen via een kanp doelpunt van de spits, die de bal intikte bij de eerste paal. Twee minuten later scoorde Shedrach Ebite alweer de vijfde treffer van middag na een knappe versnelling: 3-2.

Na deze goal volgden een aantal kansen aan beide kanten. Zakaria Ouazane kreeg namens Ajax O18 de kans op de gelijkmaker, maar trof de keeper op zijn weg. In de slotminuten liet Ebite zich nog van zijn slechtste kant zien. Nadat hij met twee benen gestrekt inkwam op een tegenstander, kon de scheidsrechter niets anders geven dan de rode kaart.

Opstelling Ajax O18:

Reverson; Ugwu, Henry, Janse, Van de Pavert (87' Beekman); Peters, O'Niel (46' Ouazane), Appiah (46' Ebite); Faberski, Konadu (84' Enoh), Bounida (46' Van der Vaart).

Wissels Ajax O18:

Schreuder, Jetten, Ouazane, Beekman, Enoh, Van der Vaart, Ebite.

1-0 FC Volendam O18 (18')
2-0 FC Volendam O18 (35')
2-1 Damian van der Vaart (47')
3-1 FC Volendam O18 (62')
3-2 Shedrach Ebite (64')

- Luuk Beekman maakt deel uit van de selectie van Ajax O17 voor de Future Cup, maar zit tegen FC Volendam op de bank bij Ajax O18. Voor het duel met FK Partizan O17 zal de verdediger zich melden op De Toekomst;
- Bashan Enoh maakte in de 84e minuut zijn debuut voor Ajax O18

Overige wedstrijden:

FT | FC Den Bosch O16 - Ajax O16 (0-1)

Ajax O16 speelde eveneens de halve finale van de beker. De Amsterdammers gingen zaterdagmiddag op bezoek bij FC Den Bosch. Er werd met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Sysinijo Tilborg. Hij schoot na zeven minuten al raak, waardoor Ajax O16 doorgaat naar de bekerfinale.

0-1 Sysinijo Tilborg (7')