Kweekvijver: Pharrell Nash is een nachtmerrie voor iedere back

door Wessel Kroon 22

Bron Ajax Showtime

Kweekvijver: Pharrell Nash is een nachtmerrie voor iedere back

door Wessel Kroon 22

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

In de rubriek ‘Kweekvijver’ zoomt Ajax Showtime wekelijks in op het paradepaardje van Ajax: de jeugdopleiding.

Pharrell Nash is dit seizoen een van de sterkhouders bij Ajax Onder 15. De rappe buitenspeler, die ook als spits kan fungeren, zorgt dit seizoen voor veel gevaar op de flank bij de Amsterdammers en is een plaag voor iedere back. Tijd voor een nadere introductie van de jongeling.

Dit seizoen is alweer het achtste seizoen van Nash in de jeugdopleiding van Ajax. In de zomer van 2015 begon de Ghanese Nederlander bij Ajax Onder 8. Nash kwam destijds in een team met onder anderen Emre Ünüvar, Levi Acheampong, Ali Sheriff en Leroy Fränkel, spelers die vandaag de dag nog altijd bij Ajax spelen en met wie Nash nog steeds regelmatig samenspeelt. Nash is dus echt een kind van de club.

Nash (helemaal links) in de Onder 9 met Leroy Fränkel (helemaal rechts) en Levi Acheampong (links van Fränkel)
Nash (helemaal links) in de Onder 9 met Leroy Fränkel (helemaal rechts) en Levi Acheampong (links van Fränkel)

Nash is momenteel bezig aan een indrukwekkend seizoen. Zo was de jonge aanvaller dit seizoen al verantwoordelijk voor tien doelpunten. Zijn snelheid is een groot wapen, maar minstens zo dreigend is zijn flitsende techniek. Zijn goede dribbels maken Nash tot een dreigende en onvoorspelbare speler. Hij kan buitenom gaan, maar ook naar binnen kappen en schieten. Met de onvoorspelbaarheid van Nash heeft trainer Frank Korpershoek een belangrijke troef in handen om wedstrijden open te breken.

De rechtsbenige Nash komt het best tot zijn recht op de linkervleugel, maar kan ook uit de voeten als spits. Ondanks zijn geringe lengte is Nash op die positie een sterk aanspeelpunt doordat hij zijn lichaam slim weet te gebruiken.

Als er een gebied is waarop Nash nog kan verbeteren, is het zijn rendement. Hij durft zijn actie te maken en komt vaak gemakkelijk langs zijn tegenstander, maar zou juist vanwege deze specifieke kwaliteiten nog meer doelpunten kunnen maken. In kansrijke positie is Nash nog dikwijls onnauwkeurig in de afronding, waardoor hij momenteel eigenlijk al op meer dan zijn huidige tien doelpunten had moeten staan. Toch staat buiten kijf dat Nash één van de grootste Ajax-talenten van zijn lichting is en lijken we de komende jaren nog veel van deze jonge aanvaller te gaan horen.

Wessel Kroon (Twitter: @Wessel_Kroon | E-mail: w.kroon@ajaxshowtime.com)

#1 - Ajax O18: Kwaliteit druipt er vanaf bij lading toptalenten

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.