Ajax O16: Vervroegd doorgeschoven toptalenten als grote blikvangers

door Thijs Zwagerman 15

Bron Ajax Showtime

Ajax O16: Vervroegd doorgeschoven toptalenten als grote blikvangers

door Thijs Zwagerman 15

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

In aanloop naar de start van een nieuw seizoen jeugdvoetbal stelt Ajax Showtime de jeugdteams van Ajax voor. Vandaag: het Ajax O16 van trainer Frank Korpershoek.

Het van talent bruisende Ajax Onder 16 zal dit seizoen hogere ogen willen gooien dan dat deze lichting spelers afgelopen jaar heeft gedaan. De talenten in dit team maakten vorig jaar grote stappen, maar in de vorm van wisselvallige prestaties en enkele pijnlijk ruime nederlagen werd hier dikwijls leergeld voor betaald. Wat kunnen we dit seizoen verwachten van Ajax O16?

De eindverantwoordelijke voor Ajax O16 is debuterend hoofdtrainer Frank Korpershoek. Mister Telstar, die al sinds 2019 actief is binnen de jeugdopleiding van Ajax, heeft de beschikking over een talentvolle, maar wispelturige groep talenten. Aan Korpershoek de taak om deze spelers te laten groeien en attractief voetbal te laten spelen.

Voor dat laatste zullen veel ogen gericht zijn op het vervroegd doorgeschoven trio toptalenten Sean Steur, Levi Acheampong en Emre Ünüvar. Het drietal is een jaar jonger dan hun ploeggenoten en zal voor belangrijke wedstrijden komend seizoen ook nog weleens meedoen met Ajax O15. Het gros van de duels zullen Steur, Acheampong en Ünüvar echter zeker gaan afwerken bij de O16.

Steur is een felle, dynamische middenvelder met een goed overzicht en een fraaie dribbel. Acheampong, dé absolute blikvanger van deze lichting, is een zeer talentvolle aanvallende middenvelder. De rechtspoot is een leider, zeer behendig met de bal en kan vanuit iedere situatie iets dreigends creëren. Zijn maatje in de spits, doelpuntenmachine Ünüvar, spint daar garen bij. Afgelopen seizoen kroonde Ünüvar zich met 24 doelpunten tot de topscorer van de Ajax-opleiding. Ünüvar is soms nog onvoldoende betrokken in het veldspel, maar voor het doel is de spits ijskoud. Daarnaast beschikt Ünüvar over een uitstekende functionele techniek en een goede traptechniek.

Naast het trio doorgeschoven talenten kan er in deze ploeg ook worden uitgekeken naar vleugelflitsers Haniël Pereira da Gama en Lyfe Oldenstam. De van origine buitenspelers spelen ook regelmatig als back en vullen beide posities met hun snelheid, dribbels en doelgerichtheid uitstekend in. Op de backpositie beschikt Ajax aan de linkerkant met ( Jahyendrow Amour over nog een groot talent. Op rechtsback is er met de van Alphense Boys overgekomen D’Angelo Lobman (zie hoofdfoto) een nieuw gezicht te bekennen.

Met Kenzo Riedewald heeft Ajax O16 voorin eveneens een nieuwkomer rondlopen, terwijl de herstelde Bashan Enoh - zoon van oud-Ajacied Eyong - na ruim een jaar blessureleed op korte termijn zijn officiële rentree gaat vieren. Verder is Ajax O16 met Aymean El Hani en Valentijn van der Velde gezegend met twee uitzonderlijk talentvolle keepers, beide doelmannen zijn Oranje-jeugdinternationals, en speelt er met lefgozer Nick de Koning een intrigerend talent op het middenveld. In die linie zou het weleens dringen geblazen kunnen worden, want verdediger Mylo van der Lans ontwikkelde zich aan het einde van vorig seizoen ook goed als controlerende middenvelder.

Prognose: 

Op veel posities kampt trainer Korpershoek bij dit team met luxeproblemen, waardoor het aannemelijk is dat er - ook tussen andere teams - veel met spelers zal worden gaan geschoven. Dit zal Ajax O16 waarschijnlijk opnieuw wisselvallig maken, maar met de van talent bulkende spelers in deze selectie zullen de duels van deze ploeg komend seizoen nimmer gaan vervelen.

Ajax O16*:

Aymean El Hani

Valentijn van der Velde

Jahyendrow Amour
Luuk Beekman
Aaron Bouwman
Mylo van der Lans
Janairo Concincon
D’Angelo Lobman

Bashan Enoh
Jinairo Johnson
Nick de Koning
Rick Luijer
Levi Acheampong
Luca Scorsolini
Sean Steur

Maarten IJsselstein
Lyfe Oldenstam
Emre Ünüvar
Juwensley Onstein
Haniël Pereira da Gama
Sanyika Puljhun
Kenzo Riedewald

*Deze selectie is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Weet Steven Bergwijn opnieuw het openingsdoelpunt voor Ajax te maken?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.