Lof voor ‘nieuwe’ Ajax-jeugdtrainer Korpershoek: ‘Hele goede trainer’

door Thijs Zwagerman 38

Bron Ajax Showtime

Lof voor ‘nieuwe’ Ajax-jeugdtrainer Korpershoek: ‘Hele goede trainer’

door Thijs Zwagerman 38

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Misha Salden is lovend over Frank Korpershoek, de nieuwe trainer van Ajax O16. Salden en Korpershoek werkten afgelopen seizoen nauw samen in de Ajax-opleiding en na het vertrek van Salden naar FC Sharjah is Korpershoek aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Ajax O16.

Korpershoek - oud-profvoetballer van Telstar - is als jeugdtrainer al sinds 2019 werkzaam in de Ajax-opleiding. Afgelopen seizoen was hij nog de assistent-trainer van Salden, maar dit jaar staat dus voor het eerst op eigen benen. In gesprek met Ajax Showtime laat Salden zich positief uit over de trainerskwaliteiten van de pas 37-jarige Korpershoek. ‘Met Frank heb ik een verleden als teamgenoot bij Telstar en onze samenwerking als trainers was ook goed. Ik hoopte al dat Frank mijn opvolger zou worden als ik zou stoppen. Die wens heb ik binnen Ajax ook uitgesproken. Ik vind Frank namelijk een hele goede trainer. Hij is nog jong en er zijn echt wel dingen die hij misschien nog moet verbeteren of leren managen, maar dat hij de kwaliteiten heeft staat buiten kijf.’

Bij de samenwerking tussen Salden en Korpershoek viel het op dat Korpershoek als assistent-trainer tijdens wedstrijden al veel coaching voor zijn rekening nam. Salden en Korpershoek hadden hier afspraken over en als hoofdtrainer had Salden dan ook geen moeite met de nadrukkelijke aanwezigheid van Korpershoek langs de lijn. ‘Dat was een natuurlijk proces. We werkten natuurlijk de hele week samen met de spelersgroep en op zaterdag maakten we dan een rolverdeling: op welke dingen coacht Frank en waarop coach ik? Ik had er totaal geen moeite mee dat hij dan soms wat meer ruimte nam in de coaching. Een jonge coach zou daar misschien problemen mee hebben, maar uiteindelijk gaat het niet om mij en dat realiseer ik ook wel. Het gaat om Ajax en de ontwikkeling van talenten. De samenwerking met Frank was erg fijn.’

Salden naar Verenigde Arabische Emiraten

Korpershoek is dus de opvolger van Salden, die Ajax deze zomer verruilde voor een avontuur bij FC Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. Bij FC Sharjah, dat een samenwerkingsverband met Ajax heeft, is Salden aangesteld als Hoofd Jeugdopleiding. In dit interview vertelt de voormalig Ajax-trainer meer over zijn overstap.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.