Peereboom volgt De Jong op bij Ajax O18, Korpershoek debuteert bij O16

door Thijs Zwagerman 45

Bron Ajax Showtime

Peereboom volgt De Jong op bij Ajax O18, Korpershoek debuteert bij O16

door Thijs Zwagerman 45

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax heeft invulling gegeven aan de trainersstaf in de jeugdopleiding. In het nieuwe seizoen is Frank Peereboom de nieuwe trainer van Ajax O18, terwijl ex-prof Frank Korpershoek als trainer van Ajax O16 voor het eerst op eigen benen gaat staan.

Peereboom is al vanaf 2011 werkzaam voor Ajax. Eerst jarenlang als jeugdtrainer van diverse teams, maar sinds begin 2018 als analist van de tegenstanders van het eerste elftal van Ajax. Die functie verruilt Peereboom dit seizoen dus voor het hoofdtrainerschap van Ajax O18. Op die plek is Peereboom de opvolger van Jean-Paul de Jong. De Jong werd eind vorig jaar aangesteld na het vertrek van Dave Vos naar Rangers FC en tekende toen een verbintenis tot medio 2023 bij Ajax, maar de toekomst van De Jong ligt niet bij Ajax.

Naast Peereboom valt er in de persoon van Korpershoek nog een ‘nieuw’ gezicht in de trainersstaf van de Ajax-jeugd op. Korpershoek werkte de afgelopen seizoenen al als techniek- en assistent-trainer in de jeugdopleiding van Ajax, maar debuteert dit seizoen als hoofdtrainer bij Ajax O16. Daar is Korpershoek de opvolger van Misha Salden, die in de Verenigde Arabische Emiraten Hoofd Jeugdopleiding wordt van FC Sharjah.

Rose en Van den IJssel houden hun teams

Yuri Rose en Dennis van den IJssel blijven op hun post. Dat houdt in dat Rose begint aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer van Ajax O17, terwijl van den IJssel voor het tweede seizoen Ajax O15 onder zijn hoede heeft.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.