Ajax O15: Nieuwkomers voorzien frivole ploeg van kwaliteitsimpuls

door Thijs Zwagerman 9

Bron Ajax Showtime

Ajax O15: Nieuwkomers voorzien frivole ploeg van kwaliteitsimpuls

door Thijs Zwagerman 9

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

In aanloop naar de start van een nieuw seizoen jeugdvoetbal stelt Ajax Showtime de jeugdteams van Ajax voor. Vandaag: het Ajax O15 van trainer Dennis van den IJssel.

Ajax Onder 15 is het jongste jeugdteam waar wij verslag van doen en zodoende is het ieder seizoen weer reikhalzend uitkijken naar een nieuwe lading aan Ajax-talent dat zich presenteert. De lichting van het nieuwe Ajax O15 stelt daarbij zeker niet teleur. Wat kunnen we dit seizoen verwachten van Ajax O15?

Trainer Dennis van den IJssel heeft de beschikking over een mooie groep talenten. De absolute smaakmaker is vleugelaanvaller Pharrel Nash, die afgelopen seizoen al geregeld goede dingen liet zien in de wedstrijden die hij als toenmalig O14-speler met Ajax O15 meespeelde. De rechtsbenige Nash is op zijn sterkst vanaf de linkerflank en heeft met zijn snelheid en puntgave techniek de kwaliteit om iedere verdediger in de luren te leggen.

Een andere opvallende naam in deze selectie is die van Kennyho Kasanwirjo. De centrumverdediger is het broertje van oud-Ajacied Neraysho (tegenwoordig FC Groningen) en heeft qua speelstijl ook wel wat weg van zijn broer. Kennyho is sterk, snel en beschikt - zeker voor een verdediger - over bovengemiddelde voetballende kwaliteiten. Bijkomend voordeel van deze Kasanwirjo-telg is dat hij als centrumverdediger geregeld zijn doelpunten meepikt uit standaardsituaties. In de verdediging van Ajax O15 geldt ook Leroy Fränkel als groot talent. Fränkel, zoon van oud-profvoetballer Purrel Fränkel, maakte afgelopen seizoen al zijn debuut voor Ajax O15 en is jeugdinternational van Oranje. Dat laatste geldt ook voor doelman Mark Engel.

Met aanvaller Eternal Barron en middenvelder Hasan Ayyildiz, overgekomen van respectievelijk Sparta Rotterdam en ADO Den Haag, heeft Ajax de selectie van O15 deze zomer bovendien versterkt met nog twee jeugdinternationals. Aangevuld met doelman Giuliano Bonevacia (FC Groningen) en de Portugees Miguel João da Silva is Ajax O15 daarmee van een flinke kwaliteitsimpuls voorzien. Aan trainer Van den IJssel de taak om de talenten individueel verder te ontwikkelen en ondanks de vele nieuwelingen bovendien goed samen te laten spelen.

Prognose:

Door de kern van grote talenten die er al stond aan te vullen met zeer talentvolle nieuwkomers heeft Ajax bij de O15 een ijzersterke lichting op de been gebracht. Het zal interessant zijn om te zien of, en zo ja: hoe snel de nieuwe talenten weten aan te haken op Ajax-niveau. Met de aanwezige kwaliteit heeft Ajax O15 de potentie om uit te groeien tot een flitsende aanvalsmachine.

Ajax O15*:

Mark Engel

Giuliano Bonevacia
Finn Mulder

Kennyho Kasanwirjo
Leroy Fränkel
Victor van der Aa
Joeri Cruden
Sesynijo Tilborg
Alexander Stassen

Jonas Veltman
Luka Vieillevoye
Ali Sherrif
Sinclair de Falco
Amin Bouchaouari
Hasan Ayyildiz
Ibrahim Belfqih

Pharrel Nash
Marley Alvarez Perez
Devon Sumter
Nafairon Landvreugd
Jaydion Polonius
Eternal Barron
Levi Haps
Miguel João da Silva

*Deze selectie is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.