Kudus hoeft na uitschakeling Ghana zeker niet meer naar de Afrika Cup

door Jesse ter Haar 29

Bron AS

Kudus hoeft na uitschakeling Ghana zeker niet meer naar de Afrika Cup

door Jesse ter Haar 29

Bron AS

Laatst geüpdatet

Ajax hoeft niet langer bang te zijn dat Mohammed Kudus alsnog moet afreizen naar de Afrika Cup. Ghana verloor dinsdag met 2-3 van de Comoren en eindigde zodoende als laatste in de groep. De knock out-fase zit er voor het land van Kudus zodoende niet in.

De berichten over de interlandverplichtingen van de Ajacied gingen de afgelopen tijd heen en weer. Op het ene moment bleef Kudus in Amsterdam, terwijl even later weer werd geschreven dat hij alsnog naar de Afrika Cup zou afreizen.

Een kleine week geleden kwam er uitsluitsel over de situatie. Hij blijkt nog niet geheel fit en dus kwam de groepsfase van het toernooi sowieso te vroeg voor hem. Mocht het land zich geplaatst hebben voor de volgende ronde, dan bestond er een kans dat Kudus alsnog zou deelnemen aan de Afrika Cup.

De nederlaag van Ghana tegen de Comoren volgde echter op een verliespartij tegen Marokko en een gelijkspel tegen Gabon en dus werd er slechts één punt vergaard. Zelfs de derde plek glipte zodoende uit de handen van de Ghanezen en dus kan Kudus op zeker in Amsterdam blijven.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties