Kudus in tegenstelling tot berichten uit Ghana voorlopig nog niet naar Afrika Cup

door Bart Veenstra 45

Bron Ajax Showtime

Kudus in tegenstelling tot berichten uit Ghana voorlopig nog niet naar Afrika Cup

door Bart Veenstra 45

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus zal voorlopig niet deelnemen aan de Afrika Cup. De Ghanees zou volgens berichten uit zijn geboorteland deze week afreizen naar Kameroen - het gastland van de Afrika Cup - maar die berichten blijken niet te kloppen.

In Ghana hoopt men dat Kudus later tijdens de Afrika Cup instroomt. Zo sprak bondscoach Milovan Rajevac zich al vaker uit over de mogelijke intrede van Kudus in de selectie van Ghana. Bovendien schreven media in het Afrikaanse land dat Kudus deze week naar Kameroen afreist om aan te sluiten bij de selectie van Ghana.

Daar blijkt voor nu niets van waar. Kudus is namelijk nog altijd niet helemaal fit nadat hij in november een blessure aan zijn ribben opliep. De creatieve middenvelder heeft zijn prioriteit liggen bij het volledig fit worden. Mocht Ghana zich kwalificeren voor de laatste fase van het toernooi bestaat er een kans dat Kudus alsnog zal aansluiten.

Ghana kent valse start van Afrika Cup

Ghana begon afgelopen maandag met een nederlaag aan de Afrika Cup. Marokko bleek in de eerste groepswedstrijd met 1-0 te sterk. Ghana treft in de groepsfase verder Gabon en de Comoren. Deze duels worden vrijdag en dinsdag gespeeld.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Kan Sébastien Haller een tot nu toe kleurloze Afrika Cup uit het slob krijgen? Bij een doelpunt van de spits van Ajax krijg je 2,20 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties