Bondscoach Ghana: 'Kudus komt team over een week versterken'

door NielsOpdam 130

Bron Owuraku Ampofo

Bondscoach Ghana: 'Kudus komt team over een week versterken'

door NielsOpdam 130

Bron Owuraku Ampofo

Laatst geüpdatet

Mohammed Kudus zal over een week naar Kameroen afreizen om de Afrika Cup te spelen. Dat vertelt de Ghanese bondscoach Milovan Rajevac althans, geciteerd door Owuraku Ampofo, een journalist van het Ghanese Joy Sports.

'Milovan Rajevac zegt dat Mohammed Kudus het team "over een week" zal komen versterken', schrijft Ampofo op zijn Twitter-account. Ajax zei eerder dat het er niet vanuit ging dat de middenvelder naar de Afrika Cup zou gaan. Echter behoort Kudus wel tot de selectie van Ghana, Rajevac hoopt zo te kunnen beschikken over de Ajacied.

Of de middenvelder daadwerkelijk naar de Afrika Cup gaat, is nog onbekend. Kudus liep in november een blessure aan zijn rib op en is naar verluidt nog niet fit genoeg. 'Hij heeft nog wel even nodig om weer volledig fit te zijn', schreef Voetbal International woensdag.

'Gevaar op blessures in zo'n zwaar toernooi is heel groot'

Erik ten Hag vertelde in hetzelfde stuk van Voetbal International dat het 'zeer aannemelijk' was dat Kudus niet deelneemt aan de Afrika Cup. 'Het gevaar op blessures in zo'n zwaar toernooi is heel groot als je in korte tijd veel wedstrijden moet spelen. Dat is ook al besproken met hem. De dokter is daar de aangewezen persoon voor. Mohammed begrijpt het zelf ook wel.'

Bookmaker: Senegal favoriet voor eindzege in Afrika Cup, Algerije tweede

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties