Konterman neemt zeven Ajax-spelers op in voorselectie Oranje O19

door Bart Veenstra 5

Bron Ons Oranje

Konterman neemt zeven Ajax-spelers op in voorselectie Oranje O19

door Bart Veenstra 5

Bron Ons Oranje

Laatst geüpdatet

KNVB-coach Bert Konterman heeft liefst zeven spelers van Ajax opgenomen in zijn voorlopige selectie van het Nederland elftal onder 19 jaar. Oranje O19 speelt in november de eerste ronde van de EK-kwalificatie.

Namens Ajax behoren Ar'jany Martha, Julius Dirksen, Kian Fitz-Jim, Naci Ünüvar, Rio Hillen, Youri Baas en Youri Regeer tot de voorlopige selectie van Oranje O19. Deze voorselectie bestaat uit 32 spelers. De definitieve selectie wordt op vrijdag 5 november bekendgemaakt, zo meldt Ons Oranje.

Programma Oranje O19

Oranje speelt tijdens de eerste ronde van de EK-kwalificatie tegen Moldavië, Cyprus en Israël. Alle wedstrijden worden gespeeld in Israël. Op woensdag 10 november speelt Oranje O19 tegen de leeftijdsgenoten van Moldavië. Op zaterdag 13 november en op dinsdag 16 november volgen de wedstrijden tegen Cyprus en Israël.

In totaal doen er 52 landen in 13 groepen mee aan de eerste ronde van de EK-kwalificatie. De nummers één en twee plaatsen zich voor de finaleronde van de EK-kwalificatie. Ook de beste nummer drie gaat door naar deze zogenoemde Eliteronde. In die Eliteronde spelen 28 landen om een ticket voor het EK 2022. Gastland Slowakije heeft zich al automatisch geplaatst voor dat EK.

Ajax bij meerdere wedkantoren de favoriet voor Ajax - PSV!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.