Oranje O19 onderuit tegen Slowakije, O18 wint van Zweden

door Bart Veenstra 3

Bron Ons Oranje

Het Nederlands elftal voor spelers onder 19 jaar heeft afgelopen zaterdagavond met 2-1 verloren van de leeftijdsgenoten van Slowakije. Oranje O18 wist wel te winnen. De Oranje-talenten waren met 0-1 te sterk voor Zweden O18. Dit valt te lezen op de website van Ons Oranje.

Oranje O19 kwam in het duel met Slowakije O19 nog wel op voorsprong. Mees Rijks, speler van Jong FC Utrecht, was de maker van de 0-1. Artur Gajdoš en Samuel Urgela bezorgden Slowakije O19 vervolgens de 2-1 overwinning. Aan de 1-1 ging een fout van Ajacied Rio Hillen vooraf. Namens Ajax maakten naast Hillen ook Naci Ünüvar en Kian Fitz-Jim minuten na rust. Youri Baas en Youri Regeer bleven op de bank.

Oranje O18 won met 0-1 van Zweden O18. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Ilyas El Moussaoui, speler van Feyenoord O18. Namens Ajax stond Amourricho van Axel Dongen in de basis, terwijl Tom de Graaff, Tristan Gooijer en Prince Aning op de bank zaten.