Baas scoort tijdens oefennederlaag van Oranje O19 tegen Duitsland

door Jesse ter Haar 1

Oranje Onder 19 heeft dinsdag tijdens een oefenduel verloren van de leeftijdsgenoten van Duitsland. De twee landen ontmoetten elkaar op een oefentoernooi en daarbij waren de Duitsers met 4-1 te sterk.

De einduitslag was geflatteerd te noemen, want het niveau dat beide ploegen aan de dag legden, lag dichter bij elkaar. Al na zes minuten kwam Duitsland via Kwadwo Baah op voorsprong, maar na ruim een kwartier voetballen zorgde Ajacied Youri Baas alweer voor de gelijkmaker.

In het vervolg wisten beide landen kansen te creëren, maar Oranje O19 benutte deze niet. Duitsland deed dat in de eerste helft via Armindo Sieb en Robert Wagner nog wel twee keer. Zij bezorgden hun team een 3-1 voorsprong bij rust.

Na de thee kregen de talenten van Nederland nog altijd kansen, maar de ploeg bleef ook kansen missen. Duitsland sloeg nog wel een keer toe. Via Youssef Amyn tilde het de score naar 4-1. Dat bleek ook de eindstand van de ontmoeting tussen Oranje O19 en de Duitse opponent.