Jong Ajax in oefenduel nipt langs Katwijk

door Bart Veenstra 27

Jong Ajax heeft donderdagavond een oefenwedstrijd tegen Tweede Divisionist VV Katwijk met 1-2 weten te winnen. Namens de Amsterdammers waren Zian Flemming en Robert Muric trefzeker.

Al snel in de wedstrijd wist Flemming te profiteren van een foutje van Katwijk-speler Michiel van Dam, waarna hij de bal over keeper Mark de Vries kon lobben. Na een kwartier spelen kreeg ook Ché Nunnely de kans om te scoren, maar de aanvaller vond dit keer De Vries op zijn weg. In het restant van de eerste helft ging het spel gelijk op en werd Jong Ajax vooral gevaarlijk door persoonlijke fouten van de Katwijkers.

Direct na rust was het opnieuw raak voor het elftal van trainer Michael Reiziger. Muric profiteerde van een fout achterin bij de club uit de Bollenstreek en zorgde zodoende voor de 0-2. Een minuut later maakte Katwijk-spits Frank Tervoert meteen een aansluitingstreffer, waarna het meteen weer spannend was. In het restant van het duel kregen beide ploegen nog wel kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren; Schouten, Matusiwa, Sidoel, Kemper; Bijleveld, Boultam, D. De Wit; Nunnely, Flemming, Lang;
Wissels Jong Ajax: Kieboom, Bakboord, M. De Wit, Lartey Sanniez, Muric; (alle wissels kwamen na rust in actie)