Jol: 'Eriksen wordt goed'

door Petrie de Klerk 3

Jol: 'Eriksen wordt goed'

door Petrie de Klerk 3

Laatst geüpdatet

Het is haast een traditie geworden bij Ajax: op het trainingskamp in de winterstop dient zich een groot tienertalent aan, die even later zijn debuut zal maken in de Eredivisie. Het heeft er alle schijn van dat Christian Eriksen de volgende speler is die deze ontwikkeling zal doormaken. “Binnen nu en twee jaar is Eriksen goed, heel goed of een hele grote”, zegt coach Martin Jol.

De pas zeventienjarige Deense technicus werd vlak voor de winter door Jol bij zijn selectie gehaald en kreeg vorige week te horen dat hij mee mocht reizen naar Portugal. Daar krijgt hij opvallend veel ballen toegespeeld van ploeggenoten, die zien wat Eriksen in zijn mars heeft. “Natuurlijk, als ik nu drie Sneijders had gehad, was deze jongen nog niet in beeld gekomen”, zegt Jol in AD/Sportwereld. “Maar zo is de situatie bij Ajax niet meer. Daarbij: Eriksen neemt de drempels gemakkelijk. In zijn doen en laten lijkt hij al op een speler van 23.”

De aanvallende middenvelder maakte vorig jaar de overstap van Odense BK naar de jeugdopleiding van de Amsterdamse club en maakt indruk. “Aan de bal is zijn grootste kwaliteit dat hij simpelweg meer ziet dan anderen”, legt Jol uit. “Misschien dat hij af en toe deel zal uitmaken van de wedstrijdselectie. Dat zullen we alleen doen als hij kans maakt om in te vallen. Anders kan hij beter minuten maken in de A1 of het tweede. Hoe dan ook dient een talent als hij zich op termijn toch wel aan

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties