Huntelaar legt krans tijdens Nationale Sportherdenking in Olympisch Stadion

door Jesse ter Haar 10

Bron AS

Huntelaar legt krans tijdens Nationale Sportherdenking in Olympisch Stadion

door Jesse ter Haar 10

Bron AS

Laatst geüpdatet

Klaas-Jan Huntelaar zal één van de vijf personen zijn die tijdens de Nationale Sportherdenking een krans legt. De herdenking vindt op 4 mei plaats in het Olympische stadion.

Op die dag staat eenieder stil bij de duizenden slachtoffers die in de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen in het Nederlands voetbal. Bij het leggen van de kransen zijn naast Huntelaar ook Allard Broedlet, Carla de Groot, Simone Kukenheim, Evgeniy Levchenko, Jeroen Olthof, Tjapko Poppens, Just van Spee en Anneke van Zanen aanwezig.

De kransen die worden gelegd staan in het teken van de vijf olympische ringen, welke ook tijdens de Olympische Spelen terugkomen. Naast het leggen van de kransen heeft er ook een verder programma plaats.

Het volledige programma

Tijdens het programma worden vooral toespraken gehouden. Dit loopt uiteen van een presentatie over de Nederlandse internationals die in de Tweede Wereldoorlog om het leven kwamen tot aan informatie over vergeten of zelfs nog niet ontdekte oorlogsslachtoffers. Het programma begint om 10.45 uur.

Het leggen van de kansen, waarbij Huntelaar namens Ajax dus aanwezig is, begint om 12.30 uur. Deze worden gelegd bij het standbeeld van Prometheus. Tot slot volgt er een optreden van het Nachtlicht Ensemble over voetbal in de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties