[Foto's] Gelijkspel voor O17, monsterzege O16

door Bart Veenstra 1

[Foto's] Gelijkspel voor O17, monsterzege O16

door Bart Veenstra 1

Laatst geüpdatet

Ajax O17 heeft zaterdagmiddag in een oefenduel met Legia Warschau met 0-0 gelijkgespeeld. Beide ploegen kregen kansen om te scoren, maar deden dat uiteindelijk niet. Eerder op de dag won Ajax O16 wel. In eigen huis werd Duisburg O16 met 7-0 verslagen.

FT | Ajax O17 - Legia Warschau O17 (0-0)
Ajax O17 heeft zaterdagmiddag niet weten te winnen van de leeftijdsgenoten van Legia Warschau. De Amsterdammers hadden het meeste balbezit, terwijl Legia hoog druk zette en alles diep gaf op haar aanvallers.

Ook Ajax zette hoog druk, maar creëerde op voetballend gebied weinig. Ook de meeste kansen aan Amsterdamse zijde ontstonden vanuit de counter. Voor rust probeerden Nordin Musampa en Enrico Hernandez het namens Ajax, maar hun schoten werden niet echt gevaarlijk.

Na rust kreeg Legia Warschau een goede kans uit een vrije trap, maar zag het dat de bal op de buitenkant van de paal belandde. Aan de andere kant schoot Bryan Brobbey voorlangs en miste Hossein Zamani ook nog een goede mogelijkheid. Vlak voor tijd dacht Legia Warschau te winnen, maar was het Terence Douglas die de bal van de lijn haalde en een nederlaag voor Ajax voorkwam.

Opstelling Ajax O17: Reiziger (Ruijgrok 41'); J. Maduro, Van Gelderen, Llansana (Ben Sallem 41'), Musampa (Douglas 41'); Q. Maduro (Omzigtig 41', Musampa 61')), Mbinga (Gravenberch 41'), Hernandez (Brobbey 64'); Hansen (Zamani 64'), Brobbey (Maddy 41'), Zamani (Taylor 41');
Wissels Ajax O17:
Ruijgrok, Omzigtig, Ben Sallem, Maddy, Gravenberch, Douglas, Taylor.

Doelpunten:
-

(Foto's Harald Telor)

FT | Ajax O16 - Duisburg O16 (7-0)

Opstelling Ajax O16: Raatsie; Hoever, Kasanwirjo, Aksit, Scholten; Unuvar, Beelen, De Vries; Hoogewerf, Pinas, El Kadiri.

Doelpunten:
- Jaymillio Pinas (4)
- Ibrahim El Kadiri (2)
- Dillon Hoogewerf

Bijzonderheden:
- Het duel werd gespeeld op het KNVB-complex in Zeist. Voor O16 was het de derde oefenzege op rij. Eerder werd gewonnen van Feyenoord (5-3) en USA O16 (9-0)

(Foto's Marco Raatsie)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties