De Boer: 'Twee opties op de vleugels' | Ajax Showtime

De Boer: 'Twee opties op de vleugels'

door BvdPloeg 15

De Boer: 'Twee opties op de vleugels'

door BvdPloeg 15

Laatst geüpdatet

Frank de Boer is blij met de contractverlenging van Lasse Schöne. De coach liet maandag al weten dat de Deen broodnodige ervaring en voetballende kwaliteiten meebrengt, maar ook positioneel vindt De Boer het fijn dat hij twee verschillende soorten types kan opstellen.

Waar Schöne vorig seizoen eigenlijk alles speelde, rouleert De Boer dit seizoen iets meer tussen echte buitenspelers of een aanvallende middenvelder op rechts of links. De coach vindt dat een toegevoegde waarde voor de selectie. 'Je hebt nu een rechtsbuiten die een middenvelder kan worden en je hebt echte buitenspelers, daar kun je mee afwisselen', vertelt De Boer aan Ajax TV.

'Het hangt ervan af tegen wie je speelt, is het handig om met een valse buitenspeler te spelen?', legt De Boer verder uit. 'Schöne heeft bewezen dat hij heel belangrijk kan zijn voor Ajax met zijn ervaring, goals en assists.' Schöne zelf: 'Ik wil terugkomen op mijn oude niveau, het komt er de laatste weken niet helemaal uit. Ik wil weer belangrijk zijn voor het team.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties