De Boer blij met voorsprong op concurrentie

door Lisanne 4

Frank de Boer was blij dat Ajax tegen De Graafschap wist te profiteren van de eerdere misstap van concurrent Feyenoord. De Amsterdammers hebben nu vijf punten voorsprong op de Rotterdammers en drie op PSV.

Wel blijft de trainer kritisch. 'Het spel in de eerste helft verdiende zeker een onvoldoende. De tweede helft ging het een stuk beter, toen wisten we de tegenstander wel de wil op te leggen. We kregen ook meer kansen en gelukkig viel uiteindelijk die tweede treffer nog', aldus De Boer tegenover Ajax TV. 'Het was een fantastische volley van Riechedly Bazoer, ik vond hem ook heel goed spelen. Maar we hadden veel vaker kunnen en moeten scoren.'

'Door de overwinning gaan we met een veel beter gevoel de winterstop in. En dat we drie punten voorsprong op PSV en vijf op Feyenoord geeft vertrouwen', vervolgde de coach. 'We beseffen wel dat we er nog lang niet zijn en dat er nog veel beter moet. Tijdens het trainingskamp in Turkije wil ik ook veel aandacht besteden aan het speltempo.'

Bazoer
Bazoer sloot zich aan bij de woorden van zijn trainer. 'De eerste helft was inderdaad niet best. Het baltempo is veel te laag en iedereen is eigenlijk alleen maar aan het verdedigen. De 1-1 was eigenlijk ook wel terecht', aldus de middenvelder, die op prachtige wijze voor de winnende treffer zorgde. 'Viktor Fischer zette een actie in en die bal werd weggekopt. Toen kwam de bal bij mij terecht en toen ik hem raakte wist ik eigenlijk al dat het een doelpunt was.'