Bergsma: 'Ben een beetje weggebonjourd'

door ArthurV 25

Bergsma: 'Ben een beetje weggebonjourd'

door ArthurV 25

Laatst geüpdatet

Afgelopen zaterdag pakte Léon Bergsma als aanvoerder van Jong Ajax met zijn team de titel van de Jupiler League. Hoewel de verdediger nog na aan het genieten is, kijkt hij ook alvast voorruit naar volgend seizoen. Of Bergsma dan nog in Amsterdam te bewonderen is, weet hij zelf ook nog niet.

Binnenkort zal Bergsma in gesprek gaan met de clubleiding van de Amsterdammers, die de optie hebben om zijn aflopende contract te verlengen. 'Ik wil hogerop en als ik niet de stap naar het eerste elftal kan maken, moet dat misschien elders', laat Bergsma weten.

Onder Marcel Keizer, die gedurende de eerste seizoenshelft de hoofdmacht van Ajax onder zijn hoede had, trainde Bergsma nog regelmatig mee met het eerste. Iets wat onder diens opvolger Erik ten Hag veel minder het geval was. 'Het is duidelijk dat ik de ambitie heb om richting de eredivisie te gaan. Onder Erik ten Hag krijg ik minder kansen dan onder Keizer. Ik ben een beetje weggebonjourd en train niet meer met het eerste mee. Als dat zo blijft, is er, denk ik, genoeg interesse van andere clubs en vervolg ik mijn carrière daar. Er is nu genoeg tijd om een beslissing te nemen', aldus Bergsma tegenover Ajax Life.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties