Belgische media: 'Schreuder na dit seizoen naar Ajax'

door Bart Veenstra 492

Bron RTBF

Belgische media: 'Schreuder na dit seizoen naar Ajax'

door Bart Veenstra 492

Bron RTBF

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder keert na dit seizoen terug bij Ajax waar hij aan de slag gaat als de nieuwe hoofdtrainer. Dat meldt de Waalse publieke omroep RTBF. Schreuder maakt het seizoen af bij Club Brugge en keert daarna terug in Amsterdam.

Volgens het Belgische medium is Ajax akkoord gegaan met het betalen van Schreuders ontsnappingsclausule. De Amsterdammers zouden 1,5 miljoen euro aan Club Brugge betalen om Schreuder op te halen uit België.

Schreuder staat pas sinds januari aan het roer als trainer van Club Brugge. Met die club kan hij dit seizoen nog altijd kampioen worden. In de strijd om de landstitel staat hij met Club Brugge bovenaan in de play-offs. Woensdagavond speelt Club Brugge de belangrijke wedstrijd tegen mede-koploper Union Sint-Gilles.

Dat Schreuder na dit seizoen bij Club Brugge vertrekt, lijkt inmiddels geen verrassing meer. Afgelopen zondag meldde journalist Jeroen Stekelenburg in NOS Studio Voetbal al dat Schreuder bezig is aan zijn laatste weken in Brugge. 'We zijn richting onze Belgische bronnen gaan bellen. Het verhaal is dat het bevestigd is dat hij volgend jaar niet de trainer van Club Brugge gaat zijn', aldus Stekelenburg.

De journalist vervolgde: 'Het is opvallend dat die mededeling vanuit Schreuder richting de club gedaan is. Het betekent min of meer dat de weg vrij is. Zolang er geen persbericht op de deurmat valt, is er ruimte voor speculatie, maar het lijkt die kant wel op te gaan.'

Schreuder moet Ten Hag opvolgen

Bij Ajax geldt Schreuder als de opvolger van Erik ten Hag. Laatstgenoemde vertrekt na dit seizoen naar Manchester United. Mogelijk neemt Ten Hag Mitchell van der Gaag, nu assistent-trainer in Amsterdam, mee naar Old Trafford.

Schreuder werkte eerder al eens bij Ajax. De voormalig middenvelder was tussen januari 2018 en de zomer van 2019 assistent-trainer in Amsterdam. Met Ajax wist Schreuder in 2019 de halve finale van de Champions League te bereiken en bovendien won Ajax in dat jaar de landstitel en de KNVB-beker.

De bookmaker verwacht dat Ajax woensdag tegen sc Heerenveen kampioen wordt. Bekijk hier de odds!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer wedtips vind je op www.sportbookies.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties